Πάνω από 10.000 εκτάρια η συμβολαιακή καλλιέργεια τεύτλων της ACOR

Ο συνεταιρισμός ACOR αναμένεται να επεξεργαστεί περίπου 1,1 Mt τεύτλων από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις των 10.000 εκταρίων. ΟΙ εν λόγω εκτάσεις είναι αυξημένες κατά 50% σε σχέση με την περασμένη καλλιεργητική περίοδο, όπου οι φυτεύσεις ζαχαρότευτλων ανήλθαν σε 6.806 εκτάρια, κυρίως λόγω έλλειψης νερού για άρδευση, του κόστους παραγωγής αλλά και τον παγετών του περσυνού Απριλίου.

Το ελάχιστο εισόδημα των 71 ευρώ/τόνο που θα λάβουν τα μέλη του συνεταιρισμού συνέβαλε στην επιστροφή πολλών αγροτών που είχαν σταματήσει την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων. Η υψηλή τιμή της ζάχαρης στις διεθνείς αγορές αλλά και η καλή διαχείρισης του συνεταιρισμού κατέστησαν δυνατή τη διασφάλισης μιας καλής τιμής για τους παραγωγούς. Πριν από ένα χρόνο περίπου το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα ήταν 45,8 ευρώ/τόνο, ενώ σήμερα βρίσκεται στα 71 ευρώ/τόνο, αυξημένο κατά σχεδόν 40%.

Μέχρι σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού ACOR έχει αναθεωρήσει τρεις φορές προς τα πάνω το ελάχιστο εισόδημα που θα λαμβάνουν τα μέλη του για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, ευελπιστώντας ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

«Τα μέλη μας πρέπει να θεωρήσουν δεδομένο ότι θα αυξήσουμε ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας και εάν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει μια συνεργατική επιβράβευση» είπε ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού, Eliseo Veganzones.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις