Σε ΦΕΚ οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας καθορίζονται η διαδικασία υποβολής της ετήσιας Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής, οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ και η ασφαλιστική ενημερότητα».

Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής, υποβάλλεται υποχρεωτικά από όλους όσους ασκούν αγροτική δραστηριότητα, μαζί με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) τόσο για το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης όσο και για τα λοιπά καθεστώτα στήριξης στα πλαίσια των Κανονισμών του Συμβουλίου, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Με το εν λόγω ΦΕΚ καθορίζεται ο τρόπος εξουσιοδότησης του ΕΛ.Γ.Α. να εισπράττει την ειδική ασφαλιστική εισφορά αγροτών από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. «Εάν η ειδική ασφαλιστική εισφορά δεν εισπραχθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. με χρέωση του σχετικού λογαριασμού, ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλει το ποσό της οφειλής τοις μετρητοίς» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Το ποσό της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλεται ή εισπράττεται, μέχρι την 31 Μαρτίου του επόμενου έτους αναφοράς της ΔΚΕ και σε κάθε περίπτωση μέχρι την ημερομηνία της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς που αναφέρεται στο έντυπο της Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ή άλλης εξουσιοδοτημένης από τον ΕΛ.Γ.Α. Τράπεζας.

*Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις