Λύσεις στα προβλήματα τους θέλουν να ακούσουν στο debate οι αγρότες

Στη συχνότητα της ΕΡΤ θα συντονιστούν σήμερα στις 9 το βράδυ οι αγρότες όλης της χώρας όπου και θα διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών.
 

Οι παραγωγοί περιμένουν να ακούσουν από τα πλέον επίσημα χείλη τα σχέδιά τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας, όπως είναι η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, των λιπασμάτων αλλά και της μείωσης των τιμών που πουλάνε τα προϊόντα τους.

Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων τους αλλά και τη μείωση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.  

Παράλληλα οι παραγωγοί περιμένουν να ακούσουν γιατί σήμερα, πέντε μήνες μετά την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ενώ δεν έχει γίνει και καμία ενημέρωση για τα «διάσημα»- πλέον - οικολογικά σχήματα (Eco Schemes).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στην τήρηση του προεκλογικού προγράμματος του 2019 ενώ θα μιλήσει και για το σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη 4ετία, το οποίο έχει ως βασικούς άξονες τους καλύτερους μισθούς και τη βελτίωση της δωρεάν δημόσιας υγείας.
 

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα δίνει «απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» και θα περιγράψει τις προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις