Αποζημιώσεις και ενισχύσεις για την ακαρπία των ελαιώνων ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο οι αγρότες της Μυτιλήνης αποζημιώθηκαν με 21 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ σύμφωνα με τον Πανσαμαϊκό Αγροτικό Σύλλογο οι αγρότες της Σάμου δεν έλαβαν χρήματα παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με καύσωνες, λειψυδρία, καταστροφή από δάκο αλλά και με αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος στα λιοτρίβια από 14% στο 18%.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για πολίτες δεύτερης κατηγορίας ενώ συνεχίζουν όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους να διεκδικούν την μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, την αναπλήρωση του εισοδήματός μας, αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ για προστασία από κάθε φυσική καταστροφή και νόσο, τη μη περικοπή των επιδοτήσεών μας, τη μη περικοπή των βασικών ενισχύσεων, τη μη κατάργηση του πρασινίσματος, τη μη περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε προϊόντα, και γενικότερα στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

 

Τέλος, σύμφωνα με τους Σαμιώτες αγρότες θα συνεχίσουν με συντονισμό της δράσης τους με τους αγροτικούς Συλλόγους ειδικά στην Περιφέρειά Β. Αιγαίου, ενώ στοχεύουν στην οργάνωση ημερίδας για την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τη σύνδεσή της με τον τουρισμό και τη διατροφή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις