Να δημιουργήσει κρατικό δίκτυο για φρούτα και λαχανικά στοχεύει η Ρουμανία

Ο Αγροτικός Οίκος Unirea, μια κρατική εταιρεία που στοχεύει στη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου λιανοπωλητών φρούτων και λαχανικών, θα επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Petre Daea, αφού η ιδέα απέτυχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης Dancila.

«Οι παραδόσεις σε αλυσίδες σουπερμάρκετ και άλλους εταίρους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Επί του παρόντος, είναι διαθέσιμες ποσότητες ντομάτας και αγγουριών και το επόμενο διάστημα φράουλες, κολοκύθες, πιπεριές, λάχανο, πράσινα φασόλια, γλυκό καλαμπόκι», ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα με το Euractiv.

Η αρχική ιδέα προήλθε από τον Petre Daea, επίσης υπουργό Γεωργίας στην κυβέρνηση Dancila, το 2018. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο περισσότερων από 60 ρουμανικών παραγωγών φρούτων και λαχανικών που θα ανταγωνίζονταν τους μεγάλους λιανοπωλητές.

Τα μόνα καταστήματα που άνοιξαν ήταν ένα τυροκομείο στο Sibiu και ένα κατάστημα στο Βουκουρέστι. Και τα δύο έκλεισαν, ωστόσο, επειδή η κρατική εταιρεία δεν μπορούσε να πληρώσει για τα προϊόντα που έπαιρνε από τους παραγωγούς.

Τώρα, ο Petre Daea επιμένει ότι το σχέδιο είναι εφικτό.

«Συνεχίζουμε να προωθούμε τον εμπορικό μηχανισμό που έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει σε ανώτερη αξιοποίηση των εθνικών γεωργικών πόρων και της παραγωγής. Η Unirea θα εξασφαλίσει την παραλαβή και την αξιοποίηση των λαχανικών από τους παραγωγούς», δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις