Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023: Άνοιξε αλλά… δεν άνοιξε η εφαρμογή

Όπως ανέφεραν στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών στο Agrocapital η «εφαρμογή μπορεί να άνοιξε για τα “μάτια του κόσμου” πριν τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές αλλά είναι σαν να έχει ανοίξει σε beta μορφή, σαν να βρίσκεται “under construction” (σ.σ. υπό κατασκευή)».

Σε επικοινωνία που είχαν αγρότες με την ιστοσελίδα μας υπογράμμισαν ότι μπαίνοντας στη εφαρμογή με την χρήση των προσωπικών τους κωδικών στο Taxis, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να προβούν σε καμία!

Ο αγρότης μπαίνοντας στη εφαρμογή με την χρήση των προσωπικών του κωδικών στο Taxis θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια! «Δεν έχει ανοίξει κανονικά το σύστημα και θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες. Όλες οι υπηρεσίες. Μέχρι τώρα δεν έχει προστεθεί υπηρεσία που αφορά την Βασική Ενίσχυση, τα Οικολογικά Σχήματα (eco schemes) κ.α.».

Πάντως όπως είπαν στο Agrocapital στελέχη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ «κανονικά πρώτα θα έπρεπε να έχουν βγει όλες οι εφαρμοστικές αποφάσεις, όπως αυτές των οικολογικών σχημάτων, της αιρεσιμότητας των συνδεδεμένων ενισχύσεων κ.α. όπως συμβαίνει σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή στο Gov.gr για την οποία «πανηγύριζε» με σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΑΑΤ.

Σε επικοινωνία που είχε το Agrocapital με το ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν λίγο χρόνο για την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις