Tην επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για αγρότες - Όροι και προϋποθέσεις
Tην επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για αγρότες - Όροι και προϋποθέσεις

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου και θα αφορούν:

- Διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,

- Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως 5 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

Οι δικαιούχοι των παραπάνω περιπτώσεων που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας -Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι έντεκα ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Οι δικαιούχοι της περίπτωσης β του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα (10) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες, συμβεβλημένες με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ, εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας,

- Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και 16 ημερών (15 διανυκτερεύσεις).

- Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις).

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2023 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, σε:

  • 50.000 άτομα, για διακοπές σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
  • 3.500 συνταξιούχοι που μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλα με τις διακοπές απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.
  • 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις.
  • 12.500 άτομα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πραγματοποίησης εκδρομών εντός της χώρας με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.

Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για την φετινή χρονιά, έχουν:

  • Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
  • Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
  • Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ.
  • Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ.
  • Τα μέλη των οικογενειών των προσώπων των ανωτέρω περιπτώσεων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.opeka.gr.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις