Δείκτης δυστυχίας: Οι πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Στην πρώτη δεκάδα η Τουρκία, πού βρίσκεται η Ελλάδα
Δείκτης δυστυχίας: Οι πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Στην πρώτη δεκάδα η Τουρκία, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Στις 160 χώρες που βρίσκονται στη «λίστα της δυστυχίας» τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ζιμπάμπουε, η Βενεζουέλα και η Συρία.

Όσον αφορά στην Ελλάδα βρίσκεται πιο κάτω από το μέσον της λίστας, στην 84η θέση, ενώ όσον αφορά στα κράτη-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται πριν από αυτήν στην κατάταξη συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Λετονία και η Ουγγαρία.

Λίγο πιο κάτω η Ισπανία, στην 90η, και η Ιταλία στην 92η θέση, ενώ στις τελευταίες θέσεις του δείκτη, 135η είναι η Γερμανία και η Γαλλία εμφανίζεται στο νούμερο 117 της λίστας.

Την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν ακόμη ο Λίβανος, το Σουδάν, η Αργεντινή, η Υεμένη, η Ουκρανία, η Κούβα και η Τουρκία, χώρες δηλαδή που βρίσκονται στη δίνη των συρράξεων και της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Μέσα στην 20άδα συναντά κανείς χώρες της Αφρικής όπως επίσης και το Ιράν και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η Βρετανία είναι πιο δυστυχισμένη από πέρυσι, δηλαδή ανέβηκε από την 153η στην 129η θέση της κλίμακας.

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι ΗΠΑ, που από την 102η έπεσαν στην 134η θέση. Η ανεργία ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας επίδρασης, καθώς μόλις το 3,4% των Αμερικανών (5,7 εκατομμύρια) ήταν άνεργοι τον Απρίλιο – το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Η πιο δυστυχισμένη χώρα του περασμένου έτους, η Κούβα – η οποία υπέστη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού το 2021, η οποία τροφοδοτήθηκε από την πτώση της αξίας του πέσο, του νομίσματός της, κατά 95% μόνο εκείνη τη χρονιά – βρίσκεται τώρα στην ένατη θέση, ακριβώς πίσω από την Ουκρανία.

Στην 76η θέση βρίσκεται η Ρωσία.

Η Ελβετία, από την πλευρά της, παρέμεινε στον πάτο της λίστας αφού η κεντροευρωπαϊκή χώρα είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο και συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, τον χρόνο που δαπανάται στην εκπαίδευση και τους μέσους μισθούς, σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μετά την ευρωπαϊκή χώρα στον πάτο της κατάταξης ακολουθούν το Κουβέιτ, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και η Μαλαισία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις