Ρωσία: Στους 88 MMT οι εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σιταριού

Στους 88 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (ΜΜΤ) θα φτάσει η συγκομιδή σιταριού στη Ρωσία το 2023 σύμφωνα με εκτίμηση της SovEcon. Παρόλο που η εν λόγω ποσότητα είναι μειωμένη σε σχέση με το 2022, παραμένει 7% πάνω από το μέσο όρο της περασμένης πενταετίας. Η εκτίμηση αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 1,2 εκατ. ΜΜΤ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών στα νότια της χώρας.

Η υγρασία στο νότο της Ρωσίας συνεχίζει να υπερβαίνει τα μέσα επίπεδα, καθώς μόλις τις τελευταίες 30 ημέρες οι κυρίες γεωργικές περιοχές νότια της χώρας έχουν δεχθεί 50-100mm βροχόπτωση, ποσοστό πάνω από 100-150% της κανονικής ποσότητας.

Οι ευνοϊκές συνθήκες συνέβαλαν στη σταθερή ανάπτυξη των καλλιεργειών στο Νότο, με την ανάλυση του SovEcon που βασίζεται σε δορυφορικά και μετεωρολογικά δεδομένα να υποδεικνύει μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης υψηλών αποδόσεων στις νότιες περιοχές.

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας εκτιμά την καλλιέργεια σιταριού στη χώρα σε 78 ΜΜΤ ενώ το υπουργείο Γεωργία των ΗΠΑ σε 81,5 ΜΜΤ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις