Επίσκεψη Φοιτητών στο Αιολικό Πάρκο «Μαρτίνο» της Enel Green Power

Η EnelGreenPowerHellas υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά από προγράμματα - όπως το «EnergyOnTheGo» - που ως στόχο έχουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων σχετικά με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία υποδέχτηκε και ξενάγησε στο Αιολικό Πάρκο «Μαρτίνο», στη Φθιώτιδα, πάνω από 40 φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Η ομάδα των φοιτητών απαρτίζει το Power & Energy Society του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers) στο Ε.Μ.Π., του οποίου κύριος πυλώνας είναι η επιστημονική γνώση στον τομέα της ενέργειας, η κλιματική αλλαγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο αιολικό πάρκο, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης του έργου. Στη συνέχεια, είδαν από κοντά τους μηχανισμούς λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας, συνομιλώντας με μηχανικούς της εταιρείας για τις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα και τις καινοτομίες αποθήκευσης, υβριδοποίησης και repowering.

 

Τέλος, συζήτησαν με στελέχη της EnelGreenPowerHellas για τις προοπτικές εργασίας σε εταιρείες ενέργειας και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών. Άλλωστε, ο κλάδος αναπτύσσεται ραγδαία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, και οι σημερινοί φοιτητές είναι αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν την πράσινη μετάβαση, κατακτώντας νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Δίπλα στη νέα γενιά

 

Η EnelGreenPowerHellas υλοποιεί από το 2014 το εκπαιδευτικό πρόγραμμαΤο «EnergyOnTheGo», το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή. 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις