Η Αργεντινή έχει θετικό ισοζύγιο άνθρακα από την κτηνοτροφία σύμφωνα με τη NASA

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Earth System Science Data χρησιμοποιώντας μετρήσεις που έγιναν από την αποστολή Orbiting Carbon Observatory-2 (OCO-2) διαπιστώθηκε ότι η Αργεντινή είναι από τις λίγες χώρες που εμφανίζεται με θετικό ισοζύγιο λόγω δέσμευσης άνθρακα σε «βοσκότοπους» (δάση, θαμνώδεις εκτάσεις, βοσκοτόπια κ.λπ.).

Η κτηνοτροφία της Αργεντινής αποτελεί μέρος του φυσικού οικοσυστήματος και αποτελεί μία από τις δραστηριότητες που οδηγούν τη γεωργία της χώρας να είναι ουσιαστικός παράγοντας στη διαχείριση της φωτοσύνθεσης και της ανάκτησης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα στον φυσικό κύκλο του άνθρακα.

Η διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσω της κατανάλωσης αγελάδων που τρέφονται κυρίως στα φυσικά βοσκοτόπια. Αυτοί οι πόροι ζωοτροφών έχουν λάβει διοξείδιο του άνθρακα από τον περιβάλλον ως μέρος του φυσικού οικοσυστήματος μέσω της φωτοσύνθεσης.

Οι αγελάδες αφομοιώνουν τον άνθρακα στο γρασίδι, απελευθερώνοντας μεθάνιο στην ατμόσφαιρα. Όμως το μεθάνιο που εκπέμπουν «φτιάχνεται» με βάση τον άνθρακα του χόρτου που κατανάλωσαν και η διάρκειά του κυμαίνεται από 10 έως 12 χρόνια στην ατμόσφαιρα.

Μετά από αυτό το διάστημα το μεθάνιο μετατρέπεται σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή που απορροφάται φυσικά μέσω της φωτοσύνθεσης από βοσκοτόπια και φυσικά βοσκοτόπια, με αυτό τον κύκλο να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Η Αργεντινή είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη έκταση φυσικών λιβαδιών που υπάρχουν στον πλανήτη Γη, καθώς βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αυτού του πόρου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις