Γερμανία: Νέα πλατφόρμα για σύνδεση έρευνας, πρακτικής και συμβουλευτικής στη βιολογική γεωργία

Τη νέα πλατφόρμα «Η βιολογική γεωργία συναντά την έρευνα» (ÖLAF)» εγκαινίασε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL) της Γερμανίας, με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, έχοντας ως κύριο στόχο την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας.

Η πλατφόρμα «ÖLAF - Organiβιολοc Farming Meets Research» λειτουργεί ως μέρος του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας (BÖL), που χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL).

Το 2030, το 30% της γεωργικής έκτασης στη Γερμανία θα πρέπει να καλλιεργείται βιολογικά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η μελλοντική στρατηγική για τη βιολογική γεωργία που αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας (ZöL) αναπτύσσεται σε στρατηγική ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων.

Ένα σημαντικό συστατικό του ZöL είναι η έρευνα, η οποία καθορίζει ποια ερευνητικά θέματα είναι σχετικά και πώς θα πρέπει να σχεδιαστούν οι δομές έρευνας και έρευνας προκειμένου να υποστηριχθεί η επέκταση της βιολογικής γεωργίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις