Ιρλανδία: Η κυβέρνηση θέλει να θανατώσει 200.000 αγελάδες για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι

Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας Irish Independent, προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, η ιρλανδική κυβέρνηση πρότεινε τη διάθεση 600 εκατομμυρίων ευρώ για τη θανάτωση 65.000 αγελάδων ετησίως σε μια περίοδο τριών ετών.

Η ιρλανδική κυβέρνηση στοχεύει να λειτουργήσει η χώρα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Για να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι, το 10% του συνόλου των ζώων στην Ιρλανδία θα πρέπει να «εκτοπιστεί» τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, προτείνεται η θανάτωση 200.000 αγελάδες για να μπορέσει ο γεωργικός τομέας να παίξει τον ρόλο του στη μείωση των εκπομπών.

Με τους κτηνοτρόφους να απαιτούν αποζημίωση για τις ζημίες τους, η έκθεση πρότεινε ότι ένα ποσό 600 εκατ. ευρώ θα ήταν αρκετό.

Ωστόσο, πολλοί Ιρλανδοί αγρότες δεν πείθονται από την ιδέα της μαζικής σφαγής.

Μιλώντας στο Newsweek, ο Pat McCormack, πρόεδρος της Irish Creamery Milk Suppliers Association είπε: «Θα πρέπει να επενδύουμε σε μια υποδομή που μπορεί να προσφέρει από επιστημονική άποψη. Και γνωρίζουμε ότι οι χαμηλές εκπομπές είναι καλύτερες και θα πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περαιτέρω επιστήμη και έρευνα γιατί αυτό είναι απολύτως κρίσιμο καθώς προχωράμε μπροστά».

«Εάν υπάρχει πρόγραμμα, πρέπει να είναι εθελοντικό. Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο, διότι δεν έχει νόημα να σκοτώνεις αριθμούς από ένα άτομο που έχει δανειστεί με την πλάτη μιας τεράστιας οικονομικής δέσμευσης για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου που του έχει αφαιρεθεί», πρόσθεσε ο McCormack.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις