Κέρδη-Ρεκόρ κατέγραψε ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος ζάχαρη στον κόσμο

Κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η γαλλική εταιρία TEREOS, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο ζάχαρης στον κόσμο την περίοδο 2022/23. υγκεκριμένα, τα κέρδη έφτασαν στα 6,6 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του έτους, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 29% κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών ζάχαρη.

Μέσα σε διάστημα ενός έτους οι τιμές της ζάχαρης έχουν αυξηθεί κατά 15% στην παγκόσμια αγορά και κατά 82% στην Ευρώπη λόγω της έλλειψης προσφοράς και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Τα λειτουργικά έξοδα διπλασιάστηκαν στα 664 εκατομμύρια ευρώ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Τα καθαρά κέρδη από την πλευρά τους μειώθηκαν κατά 6,4% στα 160 εκατομμύρια ευρώ λόγω προβλέψεων και απομείωσης περιουσιακών στοιχείων.

Χάρη σε αυτά τα αποτελέσματα η TEREOS σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα το 2023/24. Ωστόσο παραμένει στην απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης Escaudoeuvres και το αποστακτήριο Morains, όπως είχε γνωστοποιήσει αρχές του περασμένου Μαρτίου. 

Οι εν λόγω ενέργειες οδήγησαν σε κριτική της εταιρείας από υπαλλήλους και την κυβέρνηση, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι η παραγωγή τεύτλων έχει μειωθεί και ο Συνεταιρισμός έχει υπερβολική βιομηχανική ικανότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις