Οι Βρυξέλλες απέσυραν την αγωγή κατά της Γερμανίας για την οδηγία για τα νιτρικά άλατα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέσυρε τις διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για ανεπαρκή εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για τα νιτρικά άλατα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες βάζοντας έτσι «τέλος» σε μία δικαστική διαμάχη που κρατούσα αρκετά χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντέδρασε διαπιστώνοντας ότι προδιαγραφές γονιμοποίησης στη Γερμανία ήταν ανεπαρκής και κίνησε τις διαδικασίες ενώπιον του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γερμανική κυβέρνηση απάντησε θεσπίζοντας 2017 μια δέσμη μέτρων για τα λιπάσματα, ενώ αυστηροποίησε και το διάταγμα για τη λίπανση. 

Τρία χρόνια αργότερα η Γερμανία άλλαξε και πάλι νομοθεσία, σε μια προσπάθεια να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος της. Κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό μιας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανέστειλε τις διαδικασίες, αντίθετα, αύξησε την πίεση ενώ απείλησε με βαριά πρόστιμα εάν η Γερμανία δεν έλεγχε το πρόβλημα των νιτρικών αλάτων.

Πιο πρόσφατα οι Βρυξέλλες είχαν πιέσει για νέους κανονισμούς για τον επαναπροσδιορισμό των κόκκινων περιοχών στη Γερμάνια, με τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση να οδηγούν τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τερματίσουν τη διαδικαστική διαμάχη.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις