Πρόεδρος της CEJA: Να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι αγρότες
Πρόεδρος της CEJA, Diana Lenzi

Να βρεθεί ισορροπία και να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι αγρότες αναγνωρίζονται από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τόνισε η Πρόεδρος της CEJA, Diana Lenzi κατά την ομιλία της στο συνέδριο «ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα στη γεωργία» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για το "Green Deal" στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Frans Timmermans απευθύνθηκε στους και αναγνώρισε το ρόλο τους ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Παράλληλα επικρότησε την ανθεκτικότητά τους σε δύσκολες εποχές όπως η πανδημία του κορονοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι οι αγρότες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Τη σημασία της επίγνωσης των διαφορετικών σημείων εκκίνησης για κάθε γεωργική εκμετάλλευση ή περιοχή όσον αφορά την προσέγγιση #EUFarm2Fork» επισήμανε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Janusz Wojciechowski, Maciej Golubiewski προσθέτοντας ότι «οι λύσεις ενός μεγέθους δεν ταιριάζουν σε όλους». 

Τέλος, η εκπρόσωπος της SCA για τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023, Kristina Nordéus μίλησε για την επικείμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη εστίαση στην #Ανανέωση από Γενιά σε Γενιά για την επίτευξη βιωσιμότητας στη γεωργία. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις