Eco Schemes: Δημοσιεύθηκαν οι εφαρμοστικές – Τι πρέπει να προσέξει ένας αγρότης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι ασυμβατότητες μεταξύ των eco schemes (οικολογικά σχήματα) του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Παράλληλα, στην εν λόγω απόφαση περιλαμβάνονται και ασυμβατότητες μεταξύ των οικολογικών σχημάτων και των δράσεων του Υπομέτρου 10.1 «Ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις» και Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.

Όπως τονίζεται στην υπουργική απόφαση: 

1. Για τις ανάγκες εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 και ειδικότερα των Προγραμμάτων για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων του άρθρου 31 του Καν. (ΕΕ) 2021/2115, οικολογικά προγράμματα (ecoschemes), τίθενται περιορισμοί ως προς την συμβατότητα, τόσο μεταξύ των δράσεων των οικολογικών προγραμμάτων, όσο και μεταξύ των οικολογικών προγραμμάτων και των δράσεων του Υπομέτρου 10.1 «Ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις» και του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022, σε επίπεδο αγροτεμαχίου, όπως αυτοί αποτυπώνονται στους αντίστοιχους Πίνακες 1 και 2 του Παραρτήματος της παρούσας.

2. Οι ασυμβατότητες τίθενται για την αποφυγή, τόσο της διπλής χρηματοδότησης, όσο και της εφαρμογής μη συμβατών γεωργικών πρακτικών στα αγροτεμάχια των επί μέρους παρεμβάσεων.

*Δείτε ΕΔΩ την απόφαση 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις