Η συμβολή της γεωργίας στη βιοοικονομία συζητήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Στις 11–13 Ιουνίου, οι υπουργοί γεωργίας της ΕΕ συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη για μια άτυπη συνάντηση σχετικά με τις δυνατότητες της γεωργίας και της δασοκομίας να συμβάλουν σε μια αναπτυσσόμενη βιοοικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη με αποδοτική χρήση των πόρων.

«Είναι ικανοποιητικό να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε ένα άτυπο περιβάλλον για να συζητήσουμε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δυνατότητες και προκλήσεις στη γεωργία και τη δασοκομία που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση και τη σημασία της βιοοικονομίας σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό μας δίνει μια καλή βάση για τον καθορισμό βιώσιμων στόχων για μελλοντική συνεργασία», λέει ο υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων της Σουηδίας Peter Kullgren, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σουηδία, οι υπουργοί πραγματοποίησαν πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις που παρουσίασαν τις συνθήκες για τη σουηδική γεωργία και τις σουηδικές καινοτομίες και έρευνα. Συζήτησαν επίσης τον ρόλο της γεωργίας και της δασοκομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τι χρειάζεται για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους να συμβάλουν σε ένα βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου που συνόψισε τη συνάντηση.

«Οι επισκέψεις μελέτης ήταν μια ευκαιρία να τονιστεί ο ουσιαστικός ρόλος που θα παίξουν καινοτομίες όπως τα ηλεκτροκίνητα αγροτικά οχήματα στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Η Σουηδία είναι ηγέτης σε αυτόν τον τομέα και οι επισκέψεις εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα και ενέπνευσαν», λέει ο κ. Kullgren.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις