Ο αγρότης μοιράζεται τη γνώση στο διαδίκτυο
Ο αγρότης μοιράζεται τη γνώση στο διαδίκτυο

Με άφθονη εμπειρία στην καλλιέργεια καλλιεργειών και την κτηνοτροφία, ο Ny Buntha και η οικογένειά του μοιράζονται τις γνώσεις τους για τις γεωργικές τεχνικές σε μια σειρά σύντομων εκπαιδευτικών βίντεο στη σελίδα τους στο Facebook.

Η σελίδα, «Μάθετε να καλλιεργείτε λαχανικά», σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους αγρότες να μάθουν περισσότερα για τη δουλειά τους.

Γεννημένος στην περιοχή Sre Ambel, στην επαρχία Koh Kong, ο Buntha εξήγησε ότι ξεκίνησε τη σελίδα για να μοιραστεί τα βασικά της μικτής γεωργίας και κτηνοτροφίας με αγρότες που είναι νέοι στον κλάδο.

«Ο κύριος σκοπός της δημιουργίας της σελίδας ήταν να μοιραστώ τις γνώσεις και την εμπειρία μου με ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια λαχανικών ή την εκτροφή ζώων. Σε γενικές γραμμές, οι γνώσεις μου για τη γεωργία προέρχονται από τεχνικές που εφαρμόζω σε τακτική βάση. Θέλω να μοιραστώ τα οφέλη τους με την ευρύτερη κοινωνία», είπε.

Πρόσθεσε ότι πρόσφερε επίσης πολλά σύντομα διαδικτυακά μαθήματα, μεταξύ των οποίων η εκτροφή κοτόπουλου, η καλλιέργεια υδροπονικών λαχανικών και άλλες σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας.

«Με γούστο για τη λήψη και την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, την ανταλλαγή εμπειριών και την καλλιέργεια λαχανικών, θέλαμε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με άλλους αγρότες», είπε.

«Εκτός από τη δωρεάν ανταλλαγή γνώσεων μέσω των καναλιών μας «Μάθετε να καλλιεργείτε λαχανικά» στο YouTube και στο Facebook, προσφέρουμε μια υπηρεσία διδασκαλίας, ιδιαίτερα για την εκτροφή κοτόπουλου και τα υδροπονικά λαχανικά. Ένα μάθημα κοστίζει $30, με δύο μαθήματα κοστίζουν $50. Στέλνουμε συνδέσμους σε βίντεο, ώστε οι αγρότες να μπορούν να τα παρακολουθήσουν και να τα ξαναδούν, και είμαστε διαθέσιμοι να τους συμβουλευτούμε σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα», εξήγησε.

Ο Μπούνθα πρόσθεσε ότι άνοιξε τη σελίδα το 2018 για να μοιραστεί τις γνώσεις του για τη γεωργία, ειδικά έναν συνδυασμό καλλιεργειών γύρω από τα σπίτια.

«Οι γνώσεις μας δεν θα εγγυηθούν στους καλλιεργητές ένα ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό, αλλά θα χρησιμεύσει ως βάση για τους αγρότες ή τις υπηρέτριες που θέλουν να καλλιεργήσουν καλλιέργειες γύρω από τα σπίτια τους. Θα μάθουν για την καλλιέργεια, την επιλογή ποικιλιών και την προετοιμασία του εδάφους – όλα τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουν πριν καν φυτέψουν τις πρώτες τους καλλιέργειες», συνέχισε.

Είπε ότι πολλοί αγρότες από όλη τη χώρα έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από το Takeo, το Battambang και το Banteay Meanchey. Τον είχαν ακολουθήσει και αρκετοί νέοι από γειτονικές χώρες.

Πρόσθεσε ότι σκόπευε να συνεχίσει να φτιάχνει εκπαιδευτικά βίντεο, καθώς ήθελε να μοιραστεί ευρύτερα τις γνώσεις και την εμπειρία του, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Ο Μπούνθα ενθάρρυνε οποιονδήποτε με ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων να μοιραστεί τις γνώσεις του, αντί να κρατήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του για τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις