Κίνα: Νέος προορισμούς για τους διεθνείς οινοπαραγωγούς

Σήμερα, το premium κρασί περιλαμβάνεται συχνά ως μέρος ενός κομψού και χαλαρού τρόπου ζωής για όσους θέλουν να απολαύσουν καλύτερα τη ζωή τους. Καθώς το κινέζικο κρασί εντυπωσίασε τον κόσμο κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης κρασιού που μόλις ολοκληρώθηκε στη βορειοδυτική Κίνα, όλο και περισσότεροι διεθνείς παραγωγοί κρασιού εξετάζουν τις τεράστιες δυνατότητες αγοράς της χώρας.

Ως η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της χώρας, η Αυτόνομη Περιφέρεια Ningxia Hui έχει αναδειχθεί ως ανερχόμενο αστέρι στον παγκόσμιο οινικό χάρτη μετά από ανάπτυξη τεσσάρων και πλέον δεκαετιών. Στις 11 Ιουνίου, το φετινό Διεθνές Συνέδριο για τις Βιομηχανίες Σταφυλιών και Οίνου, καθώς και η τρίτη Διεθνής Έκθεση Οίνου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας (Ningxia) ολοκληρώθηκε στην περιοχή. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσής του στο Yinchuan, 75 οινοποιεία από 16 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Χιλής, της Μολδαβίας και της Ισπανίας παρουσίασαν στους επισκέπτες τα νέα τους προϊόντα σε έναν ειδικό εκθεσιακό χώρο για διεθνείς μάρκες κρασιού. 

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτά τα εκλεκτά γερμανικά κρασιά θα χαροποιούσαν τους επισκέπτες, επίσης σε σύγκριση με άλλα διεθνή κρασιά. Θα χαιρόμουν αν μπορούσε να επεκτείνει τις διλογικές εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα στον τομέα του κρασιού", δήλωσε ο Τζεμ Οζντεμίρ, υπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας. 

Με θέμα «Φύση, Καινοτομία, Πολιτισμός και Οικολογία» φέτος, η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για την εξερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης για την παγκόσμια οινοποιητική βιομηχανία και την ανταλλαγή νέων ευκαιριών για διεθνή συνεργασία. 

Στην έκθεση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων του κλάδου από περισσότερες από 30 χώρες και τέσσερις διεθνείς οργανισμούς. Σύμφωνα με τον Mauricio Hurtado, τον πρεσβευτή της Χιλής στην Κίνα, η Κίνα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κρασιών της Χιλής. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, πολλές Χιλιανές εταιρείες και μάρκες έχουν καθιερώσει παρουσία στην κινεζική αγορά. 

"Είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί η κατανάλωση κρασιού εδώ αυξάνεται κάθε χρόνο. Ένα από τα πιο σημαντικά οινοποιεία της Χιλής είναι εδώ για να προωθήσει τα προϊόντα τους γιατί βλέπουν ότι αυτή η αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς", είπε ο Χιλιανός αξιωματούχος. 

«Καθημερινά, σχεδόν 1 εκατομμύριο λίτρα κρασιού εισάγονται στην κινεζική αγορά από όλο τον κόσμο και πολλές γνωστές επιχειρήσεις έχουν έρθει για να επενδύσουν στην Κίνα», δήλωσε ο Tang Renjian, υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης. «Η Κίνα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυναμικές αγορές για την παγκόσμια βιομηχανία κρασιού». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις