Παραγωγοί Δήμου Σουλίου:  Ευτυχώς βρέχει

Την αγανάκτησή τους σχετικά με την υδροδότηση του Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς εξέφρασαν οι παραγωγοί του Δήμου Σουλίου με ανακοίνωσή τους στην οποία όπως τονίζουν… «ευτυχώς βρέχει». 

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι «Μπορεί να είμαστε μαθημένοι στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς αλλά φέτος δεν έχουμε κανένα παράπονο από το πολιτικό προσωπικό της χώρας (ντόπιο και κεντρικό). Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μέσα Ιουνίου και δεν έχουμε κανένα νέο για την υδροδότηση του Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς! Βασιζόμαστε όμως στον άστατο καιρό!

Πού αλλού θα μπορούσαμε να βασιστούμε ως παραγωγοί για να καταφέρουν να σωθούν όσες καλλιέργειες μπορούν να σωθούν;

Μπορεί να είμαστε μαθημένοι στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς αλλά φέτος δεν έχουμε κανένα παράπονο από το πολιτικό προσωπικό της χώρας (ντόπιο και κεντρικό). Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους! Έταξαν προεκλογικά λύση στο ζήτημα χωρίς φυσικά να ξέρουμε τι σημαίνει λύση για αυτούς. Πιθανά θα έβαζαν νερό στο αυλάκι, θα συνέχιζαν τα χρέη και θα μας ανάγκαζαν να πληρώσουμε αυξήσεις σε πάγιο και τιμή νερού. Ότι όμως και να εννοούν με τις προσωρινές τους ‘’λύσεις’’ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

Έχουμε βγάλει τα δικά μας συμπεράσματα από την κοροϊδία τους!

1. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αγροτική παραγωγή της περιοχής ούτε εμείς οι ιθαγενείς ! Είμαστε αναλώσιμοι!

2. Γεμίζουν φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, βιομάζα κλπ ΑΠΕ ταυτόχρονα με την ερημοποίηση και φτωχοποίηση του Δήμου Σουλίου. Η μη ηλεκτροδότηση του οργανισμού από την ΔΕΗ είναι τακτική που απαξιώνει τη γη, οδηγεί τους μικροϊδιοκτήτες αντί να καλλιεργούν, να την νοικιάζουν για 20 χρόνια στις εταιρείες ΑΠΕ και δίνει τη δυνατότητα στα ξένα και ντόπια αρπακτικά να ξεπουλάνε τον εξοπλισμό για τα πάρκα. 

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ βέβαια αλλά μάλλον για αυτό φταίει ο πόλεμος…

3. Έρχεται καταιγίδα επιπλέον ΑΠΕ που θα μας πάρει αμπάριζα όπως λέει και η ΕΑΡΙΝΗ έκθεση της Κομισιόν-ΕΕ. 

4. Κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ οι εταιρείες με τα πάρκα καταστρέφοντας αγροτικούς δρόμους ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ μετράμε ζημιές στα μηχανήματά μας! ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!

5. Πώς γίνεται να μην έχουμε καμία ενημέρωση για την όποια εξέλιξη του ζητήματος, ενώ παλεύουμε να μάθουμε τι συμβαίνει και ταυτόχρονα να λαμβάνονται αποφάσεις από την περιφέρεια για ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ προείσπραξη από τους αγρότες των ετήσιων τελών;;; Τα παραπάνω τα συνοδεύουν με μπαρούφες για ευθύνες των αγροτών! Πάλι εμείς φταίμε δηλαδή και όχι οι πολιτικές τους που θέλουν να μας καταστρέψουν!

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν γιατί υπήρχε ταυτόχρονα πρόβλημα στο νερό της ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Ο Δήμος Σουλίου άραγε δεν γνωρίζει πάλι τίποτα για το ζήτημα ή κάνει πως δεν γνωρίζει;

Πρέπει ΟΛΟΙ οι πολίτες να καταλάβουν πως μας αφορά το ίδιο ΑΜΕΣΑ! 

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τόσα στρέμματα με τόσες καλλιέργειες, από τις οποίες αποκτούμε το εισόδημά μας για να ζήσουμε! Αυτοί θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο για τα κέρδη τους και εμείς θέλουμε να ζήσουμε και να μείνουμε σε αυτή την περιοχή ανθρώπινα!

*Απαιτούμε να ηλεκτροδοτηθεί ο Τ.Ο.Ε.Β. άμεσα!*

*Απαιτούμε να καταργηθεί το πάγιο και να διαγραφεί το χρέος!*

*Απαιτούμε φθηνό νερό για τις καλλιέργειές μας και σε μόνιμη βάση!*

*ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ*»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις