Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών παλεύει με τις ασταθείς παγκόσμιες αγορές

Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) συνεδρίασε εδώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η Eszter Somogyi, διευθύντρια της USA Rice για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ήταν ομιλήτρια σε ένα πάνελ που αναφέρθηκε στην παγκόσμια παραγωγή ρυζιού μεσαίου μεγέθους.

"Αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με την αναμενόμενη κατάσταση της καλλιέργειας για την περίοδο εμπορίας 2023/24 τόσο για το μεσαίο σιτηρό ρύζι της Καλιφόρνιας όσο και για το νότιο τμήμα", δήλωσε η Somogyi. "Μίλησα επίσης για το εντυπωσιακό ιστορικό διατήρησης της βιομηχανίας ρυζιού των ΗΠΑ, το οποίο ανταγωνίζεται παρόμοιες εκθέσεις βιωσιμότητας από την Ιταλία και την ΕΕ".

Η IGC ιδρύθηκε το 1949 και είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας στο εμπόριο με την προώθηση της επέκτασης, του ανοίγματος και της δικαιοσύνης για την ενθάρρυνση της σταθερότητας της αγοράς και την ενίσχυση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.  Επί του παρόντος, τα μέλη της IGC περιλαμβάνουν 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φετινό συνέδριο διεξήχθη επί δύο ολόκληρες ημέρες, και αρκετοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Daniel Whitley, του διοικητή της Εξωτερικής Γεωργικής Υπηρεσίας (FAS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, ήταν στην ημερήσια διάταξη μαζί με διάφορες ομάδες συνεργαζόμενων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες στο παγκόσμιο εμπόριο. Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης περιελάμβανε μια σειρά από εργαστήρια για συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία κάλυπταν επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν τις αγορές σιτηρών, ρυζιού, ελαιούχων σπόρων, οσπρίων και συναφών τομέων.

Καθώς η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στη γεωργική παραγωγή και την επισιτιστική ασφάλεια βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα πολλών ενδιαφερομένων στον αγροτικό τομέα, πολλές συνεδρίες στο συνέδριο επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί μπορούν να συνεργαστούν για να ενισχύσουν την επισιτιστική ασφάλεια στο σημερινό εύθραυστο περιβάλλον της αγοράς.

"Καθώς το ρύζι είναι ένα από τα σημαντικότερα βασικά τρόφιμα στον κόσμο, με περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού να εξαρτάται από το ρύζι για σχεδόν το 80% των διατροφικών του αναγκών, είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε αυτές τις συζητήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού, τη μείωση της χρήσης νερού και τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας παγκοσμίως", κατέληξε η Somogyi.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις