ΟΠΕΚΕΠΕ: Προς νέο φιάσκο με τις πληρωμές;

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είχαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, είναι να πληρωθούν μέχρι αύριο, 23 Ιουνίου.

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα όλο τα φώτα στον Οργανισμό να είχαν πέσει – και όχι άδικα – στις συνεχιζόμενες αστοχίες και τις τραγικές καθυστερήσεις σε ότι αφορά το άνοιγμα της πύλης υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ωστόσο ο αγροτικός κόσμος περιμένει να πάρει και τα χρήματα που του οφείλονται. 

Το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφανιζόταν ικανοποιημένος για τις πληρωμές που είχε προβεί ο Οργανισμός σε διάστημα δυο μηνών και έφταναν τα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς μάλιστα την βοήθεια του ΥΠΑΑΤ, όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι πριν τις δεύτερες εκλογές θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές που αφορούν την ΕΑΕ 2022

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές που είχαν μείνει ανεκπλήρωτες είναι: 

* Εκκαθάριση Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2022.

* Συμπληρωματικές πληρωμές δράσεων σε δικαιούχους κατόπιν ελέγχων

* Εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης και του «Πρασινίσματος» για το έτος 2022

* Προκαταβολή Αγροπεριβαλλοντικών δράσεων. 

Πάντως, τα «σημάδια» δεν είναι ευοίωνα αν προσθέσει κάποιος τη σημερινή ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία καλούνται οι όσοι αγρότες έλαβαν μειωμένη Συνδεδεμένη ενίσχυση να προσκομίσουν νέα στοιχεία.

Την αγωνία τους για τις συγκεκριμένες πληρωμές εξέφρασαν και πολλοί παραγωγοί οι οποίοι επικοινώνησαν με το Agrocapital, ρωτώντας εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση καθώς βλέπουν τη ρευστότητά τους να «ψαλιδίζεται» από τους ολοένα και πιο φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και γενικώς της αύξησης του κόστους παραγωγής. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις