Κινητοποιήσεις αγροτών: Ηρωική έξοδος κι αυλαία ;

 

 

 

Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ή όχι;
Αποδυνάμωση της αγροτικής φωνής αλλά και φθορά λόγω της πολυήμερης κινητοποίησης βλέπουν αγροτοσυνδικαλιστές, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα και στα συν αυτώ, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάρτιο στην επέτειο του Κιλελέρ, ενώ αρκετά τρακτέρ αποχώρησαν κι από το «Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο», αν κι αποφασιστική θα είναι η συνάντηση της Τετάρτης.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από τα μπλόκα της «Πρωτοβουλίας» ενώ και τα «Ανεξάρτητα Αγροτικά Μπλόκα Πελοποννήσου» παραμένουν, εν αναμονή της ψήφισης στη Βουλή.

Πολυπληθής αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου είδε τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τον Φώτη Κουβέλη από πλευράς ΔΗΜΑΡ κι αποκόμισαν δηλώσεις στήριξης στα αιτήματά τους, σε ό,τι αφορά στη συζήτηση του Αγροτικού Ζητήματος προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, στις 10 Μαρτίου.

Οι βουλευτές της ΝΔ, τόνισαν ότι θα υπάρξουν και νέες διευκρινιστικές εγκύκλιοι για το φορολογικό νόμο. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ τονίστηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα για το θέμα του ορίου συνταξιοδότησης, αντί για τα 67 χρόνια, ώστε να ενταχθεί το αγροτικό επάγγελμα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στο πρώην δημαρχείο επί της Απόστολου Παύλου σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μακροχώρι καλούνται οι αγρότες της Ημαθίας από την «Πρωτοβουλία» για να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε ν΄ αποφασίσουν πως θα κινηθούν στην πορεία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις