Ηράκλειο: Είδος πολυτελείας η γραβιέρα - Έρχονται νέες ανατιμήσεις
Ηράκλειο: Είδος πολυτελείας η γραβιέρα - Έρχονται νέες ανατιμήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Σωματείου logistics Νεκτάριο Κανακαράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, οι ανατιμήσεις σε αρκετά προϊόντα θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του έτους και ίσως μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Συγκεκριμένα νέες ανατιμήσεις αναμένονται στις σοκολάτες η τιμή των οποίων θα αυξηθεί γύρω στο 4%, 4% αύξηση αναμένεται στα αλλαντικά ενώ οι καραμέλες αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Λogistics, αναμένεται να υπάρξει μία νέα ανατίμηση στην τιμή της γραβιέρας κατά 9% την ώρα που μέσα σε έναν χρόνο τα τυροκομικά προϊόντα έχουν αυξηθεί πάνω από 17% και από την αρχή της πανδημίας έως και 40%.

Αποφεύγουν την γραβιέρα και επιλέγουν λευκό τυρί

Αναφορικά με την γραβιέρα ο κόσμος φαίνεται πως αρχίζει να περιορίζει την κατανάλωση της και στρέφεται σε άλλα προϊόντα όπως είναι το λευκό τυρί το οποίο είναι σαφώς φθηνότερο από την γραβιέρα η οποία πωλείται από 18 έως 20 ευρώ το κιλό ενώ το λευκό τυρί από 10 έως 12.

Και όλα αυτά την ώρα που στην αγορά δεν γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι για να παταχθεί η αισχροκέρδεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις