Ο Λευτέρης Αυγενάκης  ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάς αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για τις θέσεις των υφυπουργών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Βουλευτή Πέλλας, Διονύσιο Σταμενίτη και τον Βουλευτή Έβρου, Σταύρο Κελέτση.

Τα βιογραφικά του υπουργού και των υφυπουργών 

* ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Γεννήθηκε στη Μεσσαρά Ηρακλείου, στο χωριό Καμάρες, στις 18.7.1972. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.  Είναι τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε..

Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ- Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό. Τον Ιούλιο του 2007, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας, Μέλος της Δ.Ε. της Επιτροπής Κρητών Νέας Δημοκρατίας Αθηνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών. Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

* ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΗΣ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά την 1η Δεκεμβρίου του 1968. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιό και μια κόρη.

Από τo 1995 είναι μέλος του ΤΕΕ και ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με ειδίκευση στη διοίκηση ιδιωτικών οικοδομικών έργων και στη δομική και λειτουργική αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και συνέχισε τις σπουδές του στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ίδια Σχολή «Ανακαίνιση, επισκευή, συντήρηση κατασκευών». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Περιβαλλοντική Πολιτική και Ανάπτυξη” της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 12 Ιουνίου του 2012 και της 7ης Ιουλίου 2019.

-Το 2010 και το 2015 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

-Από το 2011 έως το 2012 διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας.

-Το 2009 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ».

-Το 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΝΕ.ΑΝ. με καθολική ψηφοφορία των μελών της.

-Το 1992 εκλέχτηκε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μακεδονίας Θράκης και μέλος του Σ.Γ. Ο.Ν.ΝΕ.Δ Θεσσαλονίκης.

-Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. Ο.Ν.ΝΕ.Δ Γιαννιτσών.

-Το 1990 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

 

 

 

* ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ 

Ο Σταύρος Κελέτσης γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζει με την οικογένειά του.

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Μπίκου και έχουν τέσσερα παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη, τον Αλέξη και τον Μανόλη.

Είναι δικηγόρος και δικηγορεί στην Αλεξανδρούπολη.

Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Θήτευσε βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009. Εκλέχτηκε εκ νέου βουλευτής μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.

Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης για δύο χρόνια (1990 – 1992) στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Ιδεολογικού και Πολιτικού Σχεδιασμού με Πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου την περίοδο 1994-1998.

Το 2007 η Νομαρχιακή Παράταξη «Συνεργασία για τον Τόπο μας», της οποίας ήταν επικεφαλής ως υποψήφιος Νομάρχης, ήρθε πρώτη στον Έβρο με ποσοστό άνω του 50%, πλην όμως δεν εξελέγη λόγω του εκλογικού συστήματος και του αποτελέσματος στο νομό Ροδόπης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις