Καλαμπόκι-Σόγια: Υποχωρούν τα προθεσμιακά συμβόλαια μετά τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα

Τα κέρδη των προθεσμιακών συμβολαίων σε καλαμπόκι και σόγια υποχώρησαν καθώς οι νέες προβλέψεις που «βλέπουν» αυξημένες πιθανότητες βροχής για τις ξηρές καλλιέργειες στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, αύξησαν τις πιέσεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιτάρι σταθεροποιήθηκαν, υποστηριζόμενα από τις εντάσεις γύρω από τον διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας. 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το καλαμπόκι Ιουλίου υποχώρησε κατά 10½¢ για να διαμορφωθεί στα 6,60½ δολάρια το μπούσελ. Το σιτάρι του Ιουλίου στο Σικάγο κέρδισε 4½¢ για να κλείσει στα $7,39 το μπούσελ. Το σιτάρι Ιουλίου του Κάνσας υποχώρησε κατά 2¾¢ για να κλείσει στα $8,71 το μπούσελ, αλλά όλα τα μεταγενέστερα συμβόλαια ήταν υψηλότερα. Το σιτάρι Ιουλίου της Μινεάπολης αυξήθηκε κατά 1¼¢ για να κλείσει στα 8,80 δολάρια το μπούσελ. Η σόγια Ιουλίου σημείωσε πτώση 14¼¢ για να κλείσει στα $15,00½ το μπούσελ. Το αλεύρι σόγιας Ιουλίου υποχώρησε κατά 14,50 δολάρια για να κλείσει στα 424,70 δολάρια ανά τόνο. Το σογιέλαιο Ιουλίου πρόσθεσε 0,14¢ για να κλείσει στα 55,77¢ ανά λίβρα. 


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις