«Αγροανέλιξη-Farmers of the Future»: Η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη-Farmers of the Future» και καλεί αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, που μεταποιούν ή επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους, ώστε να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου.

 

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος, έχουν υποστηριχθεί 57 επιχειρήσεις και οικοτεχνίες από όλη την Ελλάδα. Πέρα από την επιχειρηματική κατάρτιση, την καθοδήγηση και τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 256.000 ευρώ ως οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, πάνω από 65 νέα προϊόντα διατροφής έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

 

Ο τέταρτος κύκλος του «Αγροανέλιξη», με τίτλο «Farmers of the Future», απευθύνεται σε μικρούς παραγωγούς και συλλογικά σχήματα από όλη την Ελλάδα που θέλουν να εξελίξουν τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους ή/και να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα βασισμένα στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και να τα τοποθετήσουν στην αγορά.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο «Αγροανέλιξη-Farmers of the Future» θα δώσει την ευκαιρία σε 10 επιχειρήσεις τροφίμων να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας τεσσάρων μηνών. Οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, κατά τα οποία θα λάβουν πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων προϊόντων αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς, βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Για την περαιτέρω εξέλιξή τους και την ανάπτυξη προϊόντων οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα υποστηριχθούν, ώστε να προετοιμάσουν την αίτησή τους για ένταξη σε πρόγραμμα μικροχρηματοδότησης από την Action Finance Initiative (AFI).

 

O επιταχυντής «Αγροανέλιξη» υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγοί του τέταρτου κύκλου «Αγροανέλιξη-Farmers of the Future» είναι οι εταιρείες DS Smith και ELBISCO.

 

Το πρόγραμμα υποστηρίζει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο και την ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

 

Αιτήσεις Συμμετοχής

 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Farmers of the Future» θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα, σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εδώ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις