Το USDA εγκρίνει το μικρότερο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Bayer

Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Bayer AG έλαβε έγκριση ασφάλειας από την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας των Ζώων και Φυτών (APHIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Τα φυτά καλαμποκιού μικρότερου μεγέθους, γνωστά ως Smart Corn System, έχουν σχεδιαστεί για να είναι 30% μικρότερα με τις ίδιες αποδόσεις.

Η Bayer CropScience τροποποίησε το φυτό καλαμποκιού ώστε να μειώνει το γιββερελικό οξύ, μια ορμόνη ανάπτυξης των φυτών, για να προστατεύσει την απώλεια απόδοσης της καλλιέργειας από την αυξημένη υποστύλωση (λύγισμα του στελέχους) και την ανοχή στο πρασίνισμα σε ισχυρούς ανέμους και ασταθείς καιρικές συνθήκες.

Το USDA δήλωσε ότι εξέτασε το φυτό για να καθορίσει εάν παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο φυτοπαράσιτων σε σύγκριση με μη τροποποιημένα φυτά καλαμποκιού. 

Το APHIS διαπίστωσε ότι το φυτό είναι απίθανο να παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο φυτοπαράσιτων σε σύγκριση με άλλα καλλιεργούμενα φυτά καλαμποκιού και σημείωσε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπαραχθεί με ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Η Bayer εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση της EPA

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Bayer δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη έγκριση από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και τις χώρες εισαγωγής προτού μπορέσει να κυκλοφορήσει το καλαμπόκι στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί αγρότες καλλιεργούν ήδη μια ξεχωριστή, μη γενετικά τροποποιημένη έκδοση του σύντομου καλαμποκιού της Bayer σε περίπου 30.000 στρέμματα φέτος, στο πλαίσιο μιας μεγάλης δοκιμής, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Bayer δήλωσε ότι αναμένει πως οι φυτεύσεις της μη γενετικά τροποποιημένης έκδοσης θα διπλασιαστούν κατά την εμπορική της κυκλοφορία το επόμενο έτος.

Σύντομα χαρακτηριστικά καλαμποκιού

Το ύψος του φυτού-στόχου των υβριδίων καλαμποκιού μικρού αναστήματος θα είναι μικρότερο από 7 πόδια έναντι 9 έως 12 ποδιών για ένα παραδοσιακό υβρίδιο καλαμποκιού.

Το μικρότερο ύψος επιτρέπει πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα και τη δυνατότητα χρήσης της επίγειας εφαρμογής άλλων καλλιεργητικών εισροών, όπως μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα και άζωτο.

Το ύψος του στάχυ θα είναι μεγαλύτερο από 2 πόδια για να διατηρηθεί η συμβατότητα με τον συνήθη εξοπλισμό συγκομιδής.

Το μέγεθος των στάχυων είναι παρόμοιο με αυτό των σημερινών υβριδίων καλαμποκιού

Λόγω της βελτιωμένης ευστάθειας των φυτών, θα επιτρέψουν στους αγρότες να διερευνήσουν υψηλότερες πυκνότητες φύτευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα να παράγουν περισσότερα σε κάθε στρέμμα

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις