Εταιρία αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει να παίρνει βιολογικό γάλα

Έκθετους αφήνει βιολογικούς κτηνοτρόφους εταιρεία εμπορίας γαλακτοκομικών καθώς αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει από σήμερα 1η Ιουλίου, να παίρνει βιολογικό γάλα αλλά μόνο συμβατικό.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, η βιολογική παραγωγή έχει μεγαλύτερο κόστος από την συμβατική γι αυτό και το βιολογικό γάλα πληρώνεται κατά 10 λεπτά ακριβότερο από το συμβατικό, 1,60 το συμβατικό πρόβειο γάλα και 1,70  το βιολογικό και αντίστοιχα 0.95 το συμβατικό γίδινο γάλα και 1,05 το βιολογικό.  Με την απόφαση αυτή της εταιρίες, οι κτηνοτρόφοι όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να δίνουν το γάλα τους στη συγκεκριμένη εταιρία, ως συμβατικό, χάνοντας το πλεονέκτημα και τις μεγαλύτερες απολαβές της βιολογικής παραγωγής τους.

«Είναι ένα παράδειγμα που μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες μεταποιητικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας στο κέρδος και πιέζοντας ακόμα περισσότερο τους βιοπαλαιστές παραγωγούς βιολογικής πρώτης ύλης» σημειώνει η Ομοσπονδία,  καλώντας τους κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους αλλά και να διασφαλίζουν με δεσμευτικές συμφωνίες την πώληση των προϊόντων τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις