Συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Shandong Agricultural University της ΛΔΚ

Την τιμητική του σήμερα είχε σήμερα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου υπεγράφη η πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνία ίδρυσης κοινού εργαστηρίου έρευνας στη ψηφιακή γεωργία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Han Changfu και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου ShanDong, Wu Jibiao.

Η εκδήλωση συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με φορείς έρευνας και εκπαίδευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε  η δημιουργία ενός κοινού εργαστηρίου έρευνας (Joint Research Lab) σε θέματα αγροδιατροφής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και υπεγράφη σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων (Agriculture and Rural Affairs) Mr. Tang Renjian, ο Πρύτανης του Shandong Agricultural University καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Υπουργείου και του Πανεπιστήμιου.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ομότιμου Καθηγητή Γ. Νυχά, ο οποίος παρουσίασε κεντρικά σημεία του ερευνητικού έργου DiTECT.  
Την εκδήλωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μητκας, η Διευθύντρια του ΕΛΙΔΕΚ Κατερίνα Κουραβελου, η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ Βασιλική Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις