Αφρικανική πανώλη χοίρων: Δύο ευρωπαϊκές χώρες προσβλήθηκαν για πρώτη φορά

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ΑΠΧ) συνεχίζει να εξαπλώνεται διεθνώς. Στη Ρωσία, περίπου 100.000 χοίροι έχουν προσβληθεί σε δύο φάρμες. Για πρώτη φορά, η ασθένεια εκδηλώθηκε σε οικόσιτους χοίρους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ΑΠΧ) συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Μέσα σε λίγες ημέρες, εκδηλώθηκαν για πρώτη φορά κρούσματα σε οικόσιτους χοίρους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Κροατία.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο ιός βρέθηκε σε νεκρό οικόσιτο χοίρο κοντά στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με το Pig Progress. Η περιοχή της επιδημίας απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη γειτονική Σερβία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν άλλοι μολυσμένοι χοίροι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (WOAH).

Η Κροατία ανέφερε το πρώτο κρούσμα της ΑΠΧ μόλις δύο ημέρες αργότερα. Tα κρούσματα εκδηλώθηκαν σε δύο φάρμες κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα βορειοανατολικά της χώρας. Στο μεγαλύτερο από τα δύο αγροκτήματα, ένας στους 40 χοίρους βρέθηκε θετικός, ενώ στη μικρότερη φάρμα, και οι οκτώ χοίροι ήταν μολυσμένοι. 

Οι περιοχές των κρουσμάτων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία απέχουν μεταξύ τους μόλις 25 χιλιόμετρα σε απόσταση αναπνοής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις