Βαμβάκι: Εξαιρετική η ποιότητα στην Αυστραλία

Περίπου το 85% της καλλιέργειας βαμβακιού στην Αυστραλία έχει πλέον συλλεχθεί, με τους καλλιεργητές και τους υπεύθυνους εκκοκκιστηρίων να αναφέρουν καλύτερες από τις αναμενόμενες αποδόσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετική ποιότητα.

Ο γενικός διευθυντής της Cotton Australia, Michael Murray, δήλωσε ότι οι ενδείξεις είναι ότι η συγκομιδή θα υπολείπεται της περσινής σοδειάς-ρεκόρ των 5,6 εκατομμυρίων δεμάτων.

"Με καλές βροχοπτώσεις που οδήγησαν σε υγιή προφίλ εδάφους και καλά αποτελέσματα αποθήκευσης νερού, είχαμε προβλέψει ένα θετικό αποτέλεσμα το 2022 και πετύχαμε μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις που έχουν καταγραφεί σε ορισμένες περιοχές", δήλωσε ο κ. Murray.

Η ποιότητα του βαμβακιού μετριέται από διάφορους παράγοντες, όπως το χρώμα, η αντοχή, η μόλυνση από φύλλα και άλλες φυτικές ύλες, το μήκος του πλέγματος και το micronaire, το οποίο είναι ένα μέτρο της ωριμότητας της ίνας.

Ο κ. Murray δήλωσε ότι η χρονική συγκυρία για τους Αυστραλούς καλλιεργητές είναι καλή με τις καλλιέργειες που επεξεργάζονται μέσω των εκκοκκιστηρίων να ευθυγραμμίζονται με την αυξημένη μεταφορική ικανότητα, καθώς οι αποστολές παραδοσιακά αυξάνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

"Οι προβλέψεις της βιομηχανίας δείχνουν ότι ενώ το βαμβάκι των ΗΠΑ και της Βραζιλίας διακινείται σε σημαντικές ποσότητες σε ορισμένους από τους εμπορικούς μας εταίρους, το δικό μας βαμβάκι θεωρείται ότι έχει την καλύτερη αξία όταν λαμβάνετε υπόψη την ποιότητα, το χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και τους χρόνους διεκπεραίωσης".

Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας έρχονται καθώς το αυξανόμενο αποτύπωμα του βαμβακιού στην Αυστραλία συνεχίζει να επεκτείνεται, καθώς περισσότεροι παραγωγοί εξετάζουν το βαμβάκι στο Βόρειο Κουίνσλαντ, το Βόρειο Έδαφος και τη βορειοδυτική Δυτική Αυστραλία.

Ήταν επίσης μια χρονιά ρεκόρ για την παραγωγή βαμβακιού myBMP με πάνω από το ένα τρίτο της καλλιέργειας να έχει πιστοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος. Το βαμβάκι myBMP χαρακτηρίζεται επίσης ως Better Cotton σύμφωνα με μια συμφωνία μεταξύ της BC και της CA.

Ο κ. Murray δήλωσε ότι σημαντικές διαβουλεύσεις έχουν προχωρήσει σε όλο τον κλάδο ως μέρος της διαδικασίας του χάρτη πορείας που εξετάζει ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η Cotton Australia, η Ένωση Αποστολέων Βαμβακιού Αυστραλίας και η Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βαμβακιού αναπτύσσουν από κοινού έναν στρατηγικό χάρτη πορείας για την αυστραλιανή βιομηχανία βαμβακιού.


Ο κ. Murray δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει τη βιομηχανία να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια μεταβαλλόμενη αγορά μόδας και κλωστοϋφαντουργίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις