Των κτηνοτρόφων τα παιδιά πριν πεινάσουν

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συζήτηση της Τετάρτης, 5/7/2023, του ανοικτού Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με αναφορές σε πολλά θέματα, με την προεδρία του κα Γιάννη Κοντογιάννη.

Στην δημόσια συζήτηση με την τεχνική οργάνωση της κας Μάγδας Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, Μενίδι, ακούστηκαν οι: κ Δημήτρης Ρουκάς, κα Αθηνά Μιχαηλίδου, κ Θανάσης Νόβας, κ Ζαφείρης Ναστούλης, κ Ηλίας Ευαγγελόπουλος, κ Μιχάλης Σταθάκης, κα Ιωάννα Σαπουνάκη και άλλοι 350 μέσω facebook στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/1348267225758100, με συντονιστή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη .

Στα πολλά και διάφορα θέματα που ακούστηκαν, καταγράφηκαν τα παρακάτω:

  • Εντοπίστηκε μια περίεργη άρνηση της Δημόσιας Διοίκησης να υποστηρίξει μετάκληση «εργατών κτηνοτροφίας», απαντώντας σε σχετικό αίτημα με το «Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεών για μετάκληση εργατών, αφορά μόνο εργάτες γης», από το [email protected], της Υπηρεσίας Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Ραντεβού, της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.
  • Η ΔΑΟΚ Κεντρικού Τομέα Αττικής κάλεσε σε ακρόαση (4/7/2023) κτηνοτρόφο με διατηρητέα κτηνοτροφική εγκατάσταση, η οποία έδωσε στοιχεία της πρόσκλησης (παράβασης?) στις 29/6/2023 και αναφερόταν σε ακατάλληλες ταΐστρες και ποτίστρες στον στάβλο. Η ακρόαση αναβλήθηκε για εύθετο χρόνο που θα επαναπροσδιορισθεί. Η όλη μεθόδευση έχει πολλά χαρακτηριστικά αλλαζονείας και αυταρχισμού της Δημόσιας Διοίκησης, και μιας μορφής εκφοβισμού και περιφρόνησης των παραγωγών πραγματικού πλούτου, στερώντας ακόμα και Βιβλία Μητρώου διότι «τι το θέλεις εσύ, αφού θα σε κλείσουμε»!!!
  • Ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα η connectionproject.eu που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στην Απόκτηση εργατικού δυναμικού από όλο τον κόσμο, σε Τοπικές και παγκόσμιες προσλήψεις (μαζικές ή μεμονωμένες), στην Συμβουλευτική Ανθρώπινου Δυναμικού, στην Εξωτερική ανάθεση (outsourcing) δραστηριοτήτων ανθρώπινου δυναμικού στην Εταιρική εκπαίδευση & ανάπτυξη και πολλά άλλα όπως παρουσίασε ο κ Μ. Σταθάκης.
  • Δεν μπόρεσε να διασαφεισθεί μέχρι πότε θα γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ …
  • Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν την πώληση «πράγματος» από ζωικά κύτταρα κοτόπουλου που καλλιεργείται σε εργαστήριο. Το νέο «πράγμα» δεν μπορεί ακόμη να διατίθεται στα παντοπωλεία των ΗΠΑ. Το εν λόγω «πράγμα» είναι πολύ πιο ακριβό από το συμβατικό και δεν μπορεί ακόμη να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Υπάρχει η υποψία ότι το νέο «πράγμα» που καλείται να υποκαταστήσει το κοτόπουλο, επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον πλανήτη περιβαλλοντικά. Πρέπει να αναζητήσουμε την αντίδραση των κτηνοτρόφων και των φορέων της κτηνοτροφίας πριν να είναι πολύ αργά.
  • Απεστάλησαν εθιμοτυπικές ευχές στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ με τα σημαντικά ανεπίλυτα θέματα, όπως οι σταθερές χρήσεις γης, τα Αγροτικά Σχολεία Μαθητείας, η υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η εξίσωση αντιμετώπισης της αστοχίας του ν4056/2012 με τον ίδιο τρόπο για όλη την κτηνοτροφία, όπως έγινε ήδη επιλεκτικά για τα κοτόπουλα.
  • Αποφασίσθηκε να ενημερωθούν και άλλα Υπουργεία για τα θέματα της κτηνοτροφίας, όπως το Υπουργείο Παιδείας, της Ψηφιακής, του Περιβάλλοντος, της Οικογενείας και άλλα.
  • Αναζητούνται εναγωνίως Γεωργικές Συμβουλές, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε τον τρόπο λήψης τέτοιων υπηρεσιών, Οι μακροχρόνιες διαδικασίες και εξαγγελίες ίσως θα καταστούν εφικτές όταν «πεθάνουν» οι απελπισμένοι επιχειρηματίες αγρότες …
  • Στις 8 Ιουλ 2023, στις 09.30 στην Πάρνηθα προσκαλούνται όλοι να αποδώσουν τιμή στους 17 εκτελεσθέντες βοσκούς από τους Γερμανούς κατακτητές στις 27/7/1944 σε αντίποινα για την εκτέλεση του φρούραρχου στο Κακοσάλεσι.
  • Στις 14-16 Ιουλ 2023, στην Χίο (Πιτυός) οργανώνεται η 4η Γιορτή βουνού & κτηνοτροφίας, όπου θα ήταν ωραίο όποιοι μπορούν να πάνε.
  • Στις 4-6 Αυγ 2023, στον Δήμο Ευρώτα οργανώνεται η 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2023 με τίτλο «Ο Λαϊκός Πολιτισμός στον Ελληνικό Αγροτικό Χώρο» όπου προτίθεται να μετάσχει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής.
  • Στις 30 Σεπ-1 Οκτ 2023 οργανώνεται Ημέρα Ανοικτών Αγροκτημάτων από την OPEN FARM, στην οποία προτείνεται όσοι μπορούν να συμετέχουν.
  • Στις 8 Οκτ & πιθανόν 15 Οκτ προγραμματίζονται οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα. Ευχήθηκαν όλοι καλή επιτυχία σε κάθε κτηνοτρόφο που μετέχει στις εκλογές και κλήθηκαν τα μέλη να ενισχύσουν τους υποψήφιους κτηνοτρόφους όπου συμμετέχουν.
  • Στις 13-15 Οκτ 2023, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Αθήνα) οργανώνεται το HOBBY Fesival, όπου θα επιδιωχθεί να συμμετέχει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής επιδεικνύοντας τρόπους παρασκευής της τροφής μας.
  • Στις 18 Οκτ 2023, Τετάρτη, στις 20.00, σχεδιάζεται η διαδικτυακή «Γιορτή της ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ» από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής.
  • Στις 19 Οκτ 2023, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, 10.00-18.00, οργανώνεται από το Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα το Festival Εκπαίδευσης, όπου θα ήταν χρήσιμο εάν μπορέσει να μετέχει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής με τις ενημερώσεις που κάνει σε σχολεία και τις επισκέψεις που δέχεται.
  • Στις 22 Οκτ 2023, Κυριακή, 10.00-15.00, μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στον χώρο της OPEN FARM agora, προσκαλούνται όλοι οι αστοί καταναλωτές στο «Τα Μονοπάτια της τροφής μας» που θα οργανώσει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής με επίδειξη παραδοσιακής τυροκόμησης από κτηνοτρόφους και άλλα.

Πάντα όλες οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προβάλλονται online στο facebook στο προφίλ του «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Οι περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής πρόκειται να βρεθούν καταγεγραμμένες στο υπό έκδοση βιβλίο «Τα μονοπάτια της τροφής μας» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, από τις Εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ περίπου τον Οκτ 2023

Κάθε ημέρα, στις 13.00 και στις 21.00, μέλη και φίλοι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής μετέχουν στην τακτική εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης STENT TV «AgroBus» με ενδιαφέροντα θέματα, όχι μόνο για την κτηνοτροφία.

 

Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις