Εγκρίνονται όλοι οι επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Αγροτών

Την ένταξη των επιλαχόντων του Προγράμματος Νέων Αγροτών ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Θέλω σήμερα να σας ανακοινώσω ότι εξοικονομήσαμε τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών» είπε και πρόσθεσε «Στην πράξη λοιπόν 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα. Με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ». 

Όπως υπογράμμισε «δεσμευθήκαμε προεκλογικά για την αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027» ενώ πρόσθεσε ότι «ήδη φέτος, τρέχουμε το αυξημένο «κονδύλι» της ενίσχυσης των 40.000 ευρώ ανά νέο αγρότη, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το σχετικό Πρόγραμμα Νέων Γεωργών είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα. Με απλούς αριθμούς: 14.000 περίπου νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ύψους 527 εκ. ευρώ». 

Η δημόσια οικονομική ενίσχυση που θα λάβει κάθε δικαιούχος κυμαίνεται μεταξύ 35.000-40.000 ευρώ. Η ενίσχυση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την πρώτη να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων με την ένταξή του στο μέτρο και αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης ενώ η δεύτερη δόση θα καταβληθεί κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι τα τρία (3) έτη και η μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις