Πληρωμές Αγροτών: Φανταστικά χρήματα μοιράζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

«Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς». Ας προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε στον αγροτικό τομέα της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης ελέω ΚΑΠ!

Χρήμα λέμε οποιοδήποτε μέσο πληρωμής το οποίο είναι αναγνωρισμένο και αποδεκτό από πολλούς ανθρώπους.

Στην πορεία του χρόνου, ως χρήμα έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα αντικείμενα αλλά και ζώα, ενώ στους αγρότες είναι τα περίφημα δικαιώματα, το λεγόμενο «τσέκ»!

Η πρώτη μορφή χρήματος που χρησιμοποιήθηκε στην οικονομική ιστορία, καταγράφεται γύρω στο 9.000 π.Χ. με 6.000 π.Χ., και ήταν τα βοοειδή και το καλαμπόκι! Για καλή τύχη όλων αλλά και της… ανθρωπότητας, ευτυχώς τότε δεν υπήρχε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Με την πάροδο των χρόνων, ως χρήμα χρησιμοποιήθηκαν κάποια σπάνια κοχύλια, τα δέρματα ορισμένων ζώων, το κεχριμπάρι, τα φτερά, οι χάντρες, τα αυγά, τα όστρακα, το τσάι, οι σιδερένιες ράβδοι, ο καπνός και το αλάτι.

Όπως φαντάζεται κάποιος οι αρχικές μορφές χρήματος παρουσίαζαν ορισμένα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν εξαλειφθεί και συνεχίζουν μέχρι σήμερα μέσω κάποιων «αδιόρθωτων» οργανισμών.

Παραδείγματος χάρην, τα βοοειδή ήταν πολύ βαριά στη μεταφορά τους, τα αυγά έσπαγαν και το καλαμπόκι σάπιζε, το τσάι αλλά και καπνός «χανόταν» στον άνεμο.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα: με τις πληρωμές μας να γίνονται είτε με χαρτονομίσματα είτε μέσω άυλων συναλλαγών. 

Πάμε στον «αδιόρθωτο» ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος πριν από δυο χρόνια, ως λάτρης της τεχνολογίας αντικατέστησε το σύστημα πληρωμών με ένα καλύτερο (;) όπως μας το παρουσίασαν, το οποίο παρέμεινε μέχρι και σήμερα  «νόμισμα» της χώρας μας. 

Πλέον ο οργανισμός έχει φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο, καθώς ανακοινώνει πληρωμές αλλά οι τελικοί δικαιούχοι (αγρότες-κτηνοτρόφοι) να μην τις βλέπουν. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Μήπως έχει ανακαλυφθεί κάποιο καινούργιο σύστημα και μας το κρύβουν;

Επιταγές που αλλάζουν, γραμμάτια που «σκάνε», αγρότες που «κοκκινίζουν» στις τράπεζες, σπίτια που κλείνουν και κατασχέσεις που «τρέχουν» τα έχει υπολογίσει κανείς;

Θα θέλαμε να μας πουν, ποιο είναι αυτό το καινούργιο σύστημα που μας το παρουσίασαν, γράφοντας άρθρα σε πολλές εφημερίδες, ειδησεογραφικά sites, με τα καλύτερα λόγια; 

Δεν μπορούμε παρά να εικάσουμε ότι πολλοί από αυτούς πληρώθηκαν σε πραγματικό και όχι σε φανταστικό χρήμα.

Υ.γ. Πάντως μέχρι σήμερα την ευθύνη για όλο αυτό το «μπάχαλο» δεν την έχει αναλάβει κανείς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις