Χορός κάτω από τα Άστρα 2023

Άλλη μια εκδήλωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία για το ετήσιο event – θεσμό πλέον του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, “Χορός Κάτω από τα Άστρα”, πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι.

 

Στον φιλόξενο χώρο του Polis, τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάρης Τσογκαρλίδης, που ανέγνωσε και το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. JeffLansdale.

Ο κ. Τσογκαρλίδης στο καλωσόρισμά του επισήμανε: “Ο ‘Χορός Κάτω από τα Άστρα” είναι πλέον θεσμός για τη Θεσσαλονίκη κι αυτό έγινε χάρις στη δική σας συμμετοχή και αγάπη. Έχετε κάνει την εκδήλωσή μας την πιο όμορφη εσπερίδα της πόλης μας. Και ως θεσμός αποτελεί για εμάς το σημαντικότερο γεγονός του Συλλόγου μας. Ο σκοπός παραμένει ίδιος και αναλλοίωτος: Να είναι όλα στην εντέλεια και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι με χορό και διασκέδαση. Με την συμμετοχή σας στηρίζετε το Πρόγραμμα Υποτροφιών και άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Σχολής και του PerrotisCollege. Και για αυτό σας ευχαριστούμε θερμά. Ως Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υποσχόμαστε ότι όχι μόνο θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε τον συγκεκριμένο θεσμό, αλλά θα εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας, ώστε το στολίδι της Θεσσαλονίκης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή να είναι σημείο αναφοράς για όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης”.

Στο μήνυμά του ο κ.  Lansdale ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της εκδήλωσης, από τον Σύλλογο Φίλων και τις εθελόντριες κυρίες της ομάδας GSS, μέχρι τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το προσωπικό της σχολής, τους χορηγούς και όλους εκείνους που κάθε χρόνο κοπιάζουν για να τονώνεται διαρκώς ο θεσμός.

ΟΣύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αριθμεί πάνω από 200 μέλη και λειτουργεί από το 1970. Ο σκοπός του είναικοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και η επιδίωξη εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών σκοπών, με την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη χορήγηση υποτροφιών, κυρίως σε παιδιά που προέρχονται από την ελληνική ύπαιθρο, για τη φοίτηση τους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Επίσης, επιδιώκει να διασφαλίσει πόρους για την εξυπηρέτηση των εν γένει εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Σχολής και τέλος μέλημά του είναι η προβολή, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κύκλο ατόμων του κοινωφελούς εκπαιδευτικού έργου, που επιτελεί η Σχολή.

“Όπως καταλαβαίνετε η συμβολή των μελών του Συλλόγου Φίλων είναι πολύτιμη και σας καλώ επί τη ευκαιρία της σημερινής μας συνάθροισης να μας γνωρίσετε ακόμη καλύτερα και γιατί όχι να γίνετε και μέλη μας όσοι δεν είστε ακόμη”, υπογράμμισε ο κ. Πάρης Τσογκαρλίδης.

Ο έφορος της Σχολής Θύμης Ευθυμιάδης τόνισε τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ιδρύματος, αλλά και τη σημασία της ολιστικής και βιωματικής μάθησης που προσφέρει και το καθιστούν πρότυπο.

Η πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Κυριών GSS Μαριαντίνα Ιερισσιώτου, αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα μέλη της Ομάδας σταθερά για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Φίλων, αλλά και της ίδιας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις