Φωλίνας: Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί χρειάζονται τη στήριξή μας σε κάθε επίπεδο!

Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Δασικών Συνεταιρισμών των Γρεβενών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, στο Διοικητήριο Γρεβενών. Η συνάντηση αφορούσε τα φλέγοντα ζητήματα γύρω από το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και την εργασία των Συνεταιρισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τη στήριξή του, σε κάθε δυνατό επίπεδο, προς τους Συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν ζητήματα επί:

  • Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας,
  • Ζωνών Πυρασφάλειας στις δασικές εκτάσεις των Γρεβενών,
  • Δυνατοτήτων επιχορήγησης των Δασικών Συνεταιρισμών από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνάρτηση με τις εργασίες τους,
  • Ξύλευσης για ατομικές ανάγκες, και
  • Πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων στις δασικές εκτάσεις, με καθαρισμό των δρόμων.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η από κοινού επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των Συνεταιρισμών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κατά το επόμενο διάστημα, προκειμένου να τεθούν σε ανώτατο επίπεδο τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και θέματα που αφορούν την νομοθέτηση σχετικά με τους Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Ο μοναδικός δασικός πλούτος των Γρεβενών αποτελούσε ανέκαθεν πνεύμονα για την τοπική οικονομία, και σε συνδυασμό με λογικές και δράσεις που εξασφαλίζουν την αειφορία του δασικού περιβάλλοντος, δύναται να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη της περιοχής – ιδίως του Ορεινού Όγκου – αλλά και εργαλείο για λύσεις τόσο σε επίπεδο καθημερινών αναγκών του πολίτη, όσο και συνολικά για το Περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις