Πληρωμές αγροτών: Ρωσική ρουλέτα οι πληρωμές του  ΟΠΕΚΕΠΕ

Εν τέλει επιβεβαιώθηκε το παλαιότερο δημοσίευμά μας σύμφωνα με το οποίο στην περιοχή της Φθιώτιδας παραγωγοί δεν πληρώθηκαν Βιολογικά επειδή τοποθέτησαν.....σωστά τα χωράφια τους. 

Συγκεκριμένα, μετά από χρόνια λανθασμένων δηλώσεων και επικαλύψεις το 2022 σε χωριό της Φθιώτιδας οι κάτοικοι τοποθέτησαν τα χωράφια τους σύμφωνα με τις δηλώσεις Κτηματολογίου

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην να μην του καταβληθούν τα Βιολογικά και αυτό γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους απαντάει ότι υπάρχει διαφορά στα τεχνικά δελτία με το  2021 που ήταν λάθος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως μας έχουν ενημερώσει από διάφορα μέρη της χώρας ο Οργανισμός καλεί παραγωγούς από την Αιτωλοακαρνανία, τη Λάρισα, τη Θήβα και άλλα μέρη της Ελλάδας, να κάνουν… ενστάσεις. 

Επιπλέον, όπως μάθαμε, εκτός από τις πληρωμές των βιολογικών τέθηκαν αγροτεμάχια τα οποία είναι κάτω του ενός στρέμματος. 

Παράλληλα, οι ίδιοι οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί εθνικό απόθεμα σημειώνοντας ότι είναι «λες και επιλέγουν ποιοι θα πληρωθούν και ποιοι όχι».

Ολόκληρες περιοχές όπως αυτή του Μεσολογγίου έχουν μείνει απλήρωτες, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί έχουν φάει και ποινές, λόγω επιλεξιμότητας, δασικών χαρτών, Κτηματολογίου κ.α.

Τέλος, θα θέλαμε κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει στην εξής ερώτηση: Αληθεύει ότι πολλοί παραγωγοί έχουν πάρει διπλές επιδοτήσεις;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις