Θεριζοαλωνιστική μηχανή: Πως να κρατήσουμε μακριά τα ποντίκια

Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές βρίσκονται σήμερα σε συνεχή χρήση, αλλά μετά τη συγκομιδή μπαίνουν σε χειμερία νάρκη. Όταν σταθμεύουν στο μηχανοστάσιο, οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές αποτελούν ένα δημοφιλές μέρος για να φωνιάζουν τα ποντίκια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρώνε τα καλώδια να σκάβουν μέσα από τη μόνωση και την ταπετσαρία ή αφήνουν περιττώματα σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να παραλύσει τη θεριζοαλωνιστική μηχανή. 

Ωστόσο, ένας αγρότης αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα και σκέφτηκε μια έξυπνη εφεύρεση.

Ο Matthias Preußner είναι αγρότης. Η ιδέα για το κουτί ποντικιών ήρθε από τον πατέρα του πριν από μερικά χρόνια. Αφορμή στάθηκε η μακρά αναζήτηση βλαβών στη δική του θεριζοαλωνιστική μηχανή, οι οποίες προκαλούσαν ακόμη και την αδυναμία συγκομιδής του μηχανήματος.

Ο λόγος για την καθυστέρηση της συγκομιδής ήταν μια ελαττωματική πλακέτα κυκλώματος που προκλήθηκε από ούρα ποντικιών. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, ο Preußner κατασκεύασε ένα κουτί κάτω από τους τροχούς - το πρωτότυπο του Mexbox. Ο Matthias Preußner το εξέλιξε περαιτέρω και το έκανε πιο εύχρηστο και ελαφρύτερο.

Οι Preußners επινόησαν ένα τέχνασμα ώστε η θεριζοαλωνιστική μηχανή με τα τέσσερα ελαστικά να μπαίνει εύκολα στο Mexbox. Αντί να χρειάζεται να ανυψωθεί η θεριζοαλωνιστική μηχανή και να τοποθετηθούν τα κιβώτια κάτω από τα ελαστικά, η θεριζοαλωνιστική μηχανή απλώς μπαίνει μέσα στα Mexbox.

Η ζάντα στη μία πλευρά των κιβωτίων μπορεί να αφαιρεθεί. Αυτό επιτρέπει στο ελαστικό να κυλήσει μέσα στο Mexbox. Τοποθετήστε το πλευρικό τοίχωμα πίσω στη θέση του και ασφαλίστε το με δύο βίδες - έτοιμο.

Το Mexbox λειτουργεί σε όλες τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές με τέσσερα ελαστικά και θεωρητικά και σε άλλα οχήματα. Το Mexbox έχει σχεδιαστεί για θεριζοαλωνιστικές μηχανές με ελαστικά 800/65 R32 εμπρός (μέγιστη διάμετρος 1,90 m) και 600/65 R30 πίσω (μέγιστη διάμετρος 1,50 m).

Άλλα μεγέθη ελαστικών είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει Mexbox για ερπυστριοφόρα οχήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Matthias Preußner, η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Matthias Preußner προσφέρει το Mexbox μέσω απευθείας πωλήσεων στον ιστότοπό του. Ένα σετ Mexbox κοστίζει επί του παρόντος 997 ευρώ. Πρέπει να προστεθούν ο ΦΠΑ και τα έξοδα αποστολής από 105 ευρώ και πάνω. Αποδίδει αυτό; Ο Preußner υπολογίζει στον ιστότοπο www.mexbox.de:

Μια θεριζοαλωνιστική μηχανή κοστίζει από 250.000 ευρώ. Με ωφέλιμη ζωή 15 ετών, το κιβώτιο κοστίζει 5,53 ευρώ το μήνα, δηλαδή περίπου 66 ευρώ το χρόνο.

Με πληροφορίες

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις