Cargill & John Deere διευκολύνουν την υιοθέτηση αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών

Η Cargill και η John Deere ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τον εξορθολογισμό της ψηφιακής και επιτόπιας εμπειρίας των αγροτών που χρησιμοποιούν τεχνολογία John Deere και επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Cargill RegenConnect.

Το πρόγραμμα της Cargill, το οποίο διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, παρέχει οικονομικό κίνητρο στους αγρότες να εφαρμόζουν πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους και την απαλλαγή της αλυσίδας εφοδιασμού της γεωργίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Η τεχνολογία γεωργίας ακριβείας και η ψηφιακή πλατφόρμα της John Deere, Operations Center, βοηθά τους αγρότες να εφαρμόσουν και να τεκμηριώσουν τις πρακτικές που επιλέγουν να υιοθετήσουν στο πλαίσιο του Cargill RegenConnect.

Η John Deere και η Cargill θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους αγρότες να υιοθετήσουν την τεχνολογία ακριβείας και να συγχρονίσουν τα δεδομένα όταν επιλέξουν να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ των συστημάτων. 

Οι αγρότες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα δεδομένα τεκμηρίωσης φύτευσης, συγκομιδής και κατεργασίας που είναι αποθηκευμένα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, να συμπληρώνουν τις πληροφορίες που λείπουν και να εγγράφονται στο πρόγραμμα Cargill RegenConnect 2023. 

Αυτό θα βοηθήσει τους αγρότες να εξοικονομήσουν χρόνο, να διασφαλίσουν μεγαλύτερη ακρίβεια των δεδομένων και να προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησής τους.

"Οι αγρότες θα έχουν άλλο ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη τους για να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία της εκμετάλλευσής τους", λέει ο Alexey Rostapshov, επικεφαλής του τμήματος λύσεων βιωσιμότητας της John Deere. 

"Η σύνδεση με το Operations Center παρέχει στους συμμετέχοντες του Cargill RegenConnect την ευκαιρία να μάθουν για το πρόγραμμα, να διαχειριστούν και να εφαρμόσουν αλλαγές πρακτικών και να συγχρονίσουν δεδομένα σε όλα τα συστήματα. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο στους αγρότες και θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις βέλτιστες καλύτερες γεωπονικές και οικονομικές αποφάσεις για τη φάρμα τους".

Η οργάνωση των δεδομένων μέσω προγραμμάτων όπως το Cargill RegenConnect βοηθά τους αγρότες να διαχειρίζονται καλύτερα τα δεδομένα τους στη γεωργική εκμετάλλευση και τους προετοιμάζει επίσης να συμμετέχουν σε μελλοντικές ευκαιρίες της περιβαλλοντικής αγοράς, εξηγεί η Chantelle Donahue, αντιπρόεδρος της αλυσίδας εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων της Βόρειας Αμερικής από την Cargill.

Πώς λειτουργεί

Η Cargill ανακοίνωσε το πρόγραμμα RegenConnect το 2021 για να συνδέσει τους αγρότες με την αγορά άνθρακα και να αυξήσει την υιοθέτηση αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών. Το πρόγραμμα πληρώνει τους αγρότες για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους μέσω πρακτικών διαχείρισης, όπως οι καλλιέργειες κάλυψης, η μη καλλιέργεια ή η μειωμένη κατεργασία του εδάφους.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα RegenConnect της Cargill για το 2023 είναι ανοικτή έως τις 15 Σεπτεμβρίου και είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Κέντρου Επιχειρήσεων σε 24 πολιτείες. Τα επιλέξιμα στρέμματα πρέπει να έχουν κύρια καλλιέργεια καλαμποκιού, σόγιας, σιταριού ή βαμβακιού και απαιτείται συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.



Οι πληρωμές βασίζονται στους τόνους άνθρακα που δεσμεύονται στο έδαφος. Οι εγγεγραμμένοι αγρότες θα λάβουν μια ελάχιστη εγγυημένη πληρωμή τον Φεβρουάριο του 2024 και το υπόλοιπο ποσό μετά την επαλήθευση τον Ιανουάριο του 2023.

Οι αγρότες θα μπορούν να συνεργαστούν απευθείας με τον αντιπρόσωπό τους John Deere για να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που είναι διαθέσιμα για την εφαρμογή επιλέξιμων πρακτικών και για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τεκμηρίωσης είναι πλήρη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις