Πληρωμές: Μήπως τελικά δεν φταίει μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολλές είναι οι αστοχίες στις οποίες έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποκορύφωμα τις λανθασμένες πληρωμές αλλά και τις ανακοινώσεις για έκδοση εγκυκλίων για τον ΟΣΔΕ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η δήλωσή τους και μάλιστα σχεδόν 100 χιλιάδες παραγωγοί έχουν οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ευθύνη δε φέρει μόνο ο Οργανισμός Πληρωμών αλλά και η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, η οποία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα, αλλά η απραξία της είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πρωτοβουλιών και από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Τελικά την ταφόπλακα σε αυτό το υπουργείο ποιος την έβαλε; Ο Σπήλιος Λιβανός και ο Γιώργος Γεωργαντάς που δημιούργησαν τρίτη -αχρείαστη- Γραμματεία για να τρέξουν – υποτίθεται- τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία ούτε και αυτά τρέχουν (!) χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική απορρόφηση κονδυλίων.

Πάντως εμείς δεν μπορούμε να μη ρωτήσουμε συνεχίζουμε το ρεπορτάζ και θα σας έχουμε νέα σύντομα.

Αυτό πάντως που ξέρουμε εμείς αλλά και οι αγρότες όλης της χώρας, είναι οι καθυστερημένες και λάθος πληρωμές, οι οποίες γίνονται χωρίς να υπάρχει κάποια λογική, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. 

Υ.γ. Ευτυχώς που οι αγρότες θα πρέπει να κλαδεύουν τις ελιές μέσα στο κατακαλόκαιρο για να λάβουν επιδοτήσεις τους…

Υ.γ.2 Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζουν ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα λάθη των τελευταίων μηνών φέρει η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις