Κίνα: Μειώνει τις εισαγωγές βαμβακιού λόγω των αδύναμων εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

Το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας μείωσε την Τετάρτη την πρόβλεψή του για τις εισαγωγές βαμβακιού το καλλιεργητικό έτος 2023/24, λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη ζήτησης από τις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας.

Οι εισαγωγές βαμβακιού αναμένεται να ανέλθουν σε 1,45 εκατ. μετρικούς τόνους, ανέφερε το υπουργείο στις μηνιαίες εκτιμήσεις του για την προσφορά και τη ζήτηση στην Κίνα (China Agricultural Supply and Demand Estimates - CASDE), μια μείωση 400.000 τόνων από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

Η κατανάλωση θα μειωθεί κατά 100.000 μετρικούς τόνους σε 7,4 εκατ. μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την έκθεση, λόγω των αδύναμων εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και της μικρότερης ζήτησης πρώτης ύλης από τους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η συνολική ανάπτυξη του βαμβακιού είναι καλή, πρόσθεσε, αν και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει την ανάπτυξη των μπουμπουκιών βαμβακιού σε ορισμένες περιοχές, ανέφερε η έκθεση.

Η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης στην Κίνα και οι εισαγωγές έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα οι εγχώριες προμήθειες να είναι περιορισμένες, ανέφερε η έκθεση.

Οι πωλήσεις ζάχαρης για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 860.000 τόνους σε ετήσια βάση σε 6,88 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε η έκθεση.

Το ποσοστό πωλήσεων αυξήθηκε κατά 13,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, προστίθεται.

Οι βασικοί αριθμοί από την έκθεση CASDE παρατίθενται παρακάτω.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις