Η αυξανόμενη ζήτηση για αφυδατωμένες πατάτες τροφοδοτεί την επέκταση της αγοράς

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Market Reports World, η παγκόσμια αγορά αφυδατωμένης πατάτας προβλέπεται να αυξηθεί από εκτιμώμενη αξία 5.26 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 σε 7.43 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5,1% κατά την προβλεπόμενη περίοδο. 

Η αγορά για αφυδατωμένες πατάτες έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τη χρήση τους στο ψήσιμο, τις σάλτσες, τις σούπες και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα διατροφής. Οι αφυδατωμένες πατάτες έχουν διάφορες ιδιότητες που είναι ευεργετικές για γαστρονομικούς σκοπούς, καθιστώντας τις μια ελκυστική εναλλακτική λύση για άτομα με διαταραχές που σχετίζονται με τη γλουτένη.

«Οι αφυδατωμένες πατάτες βοηθούν στην αντικατάσταση συστατικών που περιέχουν γλουτένη και προσφέρουν οφέλη σε άτομα με κοιλιοκάκη ή άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τη γλουτένη», πρόσθεσαν αναλυτές από διάφορες ερευνητικές εταιρείες.

Μία από τις πρωταρχικές πηγές της αυξανόμενης ζήτησης για αφυδατωμένες πατάτες είναι η βιομηχανία τροφίμων, λόγω της εκτεταμένης διάρκειας ζωής της και της διαθεσιμότητάς της όλο το χρόνο. Οι καταναλωτές καταναλώνουν ενεργά επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας στη σταθερή ανάπτυξη της αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), λιγότερο από το 50% των πατατών καταναλώνεται στη νωπή τους μορφή, ενώ το υπόλοιπο μέρος μεταποιείται σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας και αφυδατωμένες πατάτες.

Η επέκταση της αγοράς αφυδατωμένης πατάτας έχει πολλές επιπτώσεις. Πρώτον, ανοίγει νέες ευκαιρίες στους παραγωγούς και τους μεταποιητές πατάτας για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για αφυδατωμένες πατάτες στη βιομηχανία τροφίμων.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής και βελτιωμένες τεχνολογικές εξελίξεις στη μεταποίηση πατάτας.

Δεύτερον, η άνοδος της αγοράς για αφυδατωμένες πατάτες ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη τάση της υγιεινής διατροφής χωρίς γλουτένη, όπου οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν ευκολία και διατροφικά οφέλη. 

Οι αφυδατωμένες πατάτες προσφέρουν ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να απολαμβάνουν επιλογές χωρίς γλουτένη χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της αγοράς αφυδατωμένης πατάτας έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Με την παράταση της διάρκειας ζωής των πατατών μέσω αφυδάτωσης, μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και να βελτιωθεί η συνολική βιωσιμότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η παγκόσμια αγορά αφυδατωμένης πατάτας γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στη βιομηχανία τροφίμων. Η ευελιξία και τα θρεπτικά οφέλη που προσφέρουν οι αφυδατωμένες πατάτες τις καθιστούν πολύτιμο συστατικό σε διάφορες μαγειρικές εφαρμογές.

Καθώς η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται, παρουσιάζει ευκαιρίες για τους παίκτες του κλάδου και συμβάλλει στην προώθηση επιλογών χωρίς γλουτένη και βιώσιμων πρακτικών τροφίμων.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις