Συνάντηση Αυγενάκη με το ΔΣ του ΣΕΒΤ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Από το Δ.Σ του ΣΕΒΤ συμμετείχαν ο  Πρόεδρος Ιωάννης Γιώτης, ο  αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αντωνιάδης,  τα μέλη του Δ.Σ Αθανάσιος  Παπανικολάου και Δέσποινα Τσαγκάρη, καθώς και  η Γενική Διευθύντρια Βάσω Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΤ έθεσαν ζητήματα, όπως η αναγνώριση του ρόλου και η στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου, η ευρωπαϊκή στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΚΑΠ (2023-2027), οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, τα επενδυτικά προγράμματα του ΥπΑΑΤ και το πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων.

 O κ. Αυγενάκης τόνισε ότι θα υπάρχει άμεση συνεργασία με το ΣΕΒΤ,  προτείνοντας τη συμμετοχή του Συνδέσμου σε δράσεις του Υπουργείου, αγροτικές εκθέσεις, καθώς και στη Δ.Ε.Θ. Επίσης, επεσήμανε ότι προτίθεται, μετά από συνεργασία με το ΣΕΒΤ, να μεταφέρει τις προτάσεις του στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα.
Τέλος, ο  Υπουργός  σημείωσε ότι θα  δημιουργηθεί ομάδα εργασίας μεταξύ του υπουργείου και του ΣΕΒΤ για  να εξετάζει και να δρομολογεί άμεσα την επίλυση προβλημάτων, την προώθηση από κοινού του έργου τους και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών του ΕΦΕΤ.

Μετά την συνάντηση ο ΥπΑΑΤ  δήλωσε:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΤ, καταγράψαμε τις προτάσεις τους, και συζητήσαμε τρόπους επέκτασης και εξειδίκευσης της μεταξύ μας συνεργασίας προκειμένου να τις εντάξουμε στο σχέδιο δράσης του υπουργείου. Άλλωστε, από την πλευρά μας, έχουμε εξαγγείλει την ανάγκη μεταρρύθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα για να πετύχουμε τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», να προωθήσουμε δράσεις για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα και να συνδέσουμε τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα με τη μεταποίηση, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τουρισμό».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις