Κίνα: Απελευθερώνει βαμβάκι από τα κρατικά αποθέματα από τα τέλη Ιουλίου

Η Κίνα θα απελευθερώσει το βαμβάκι από τα κρατικά αποθέματα στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την China Cotton Reserves Management Company αργά την Τρίτη.

Είναι η πρώτη ανακοίνωση της Κίνας φέτος για την απελευθέρωση βαμβακιού από τα κρατικά αποθέματα.

Η τιμή βάσης του εισηγμένου αποθεματικού βαμβακιού καθορίζεται από τον δείκτη τιμών spot τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς αγοράς με συντελεστή στάθμισης 50% έκαστος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τιμή του spot βαμβακιού στη μεγαλύτερη προέλευση βαμβακιού της Κίνας, την Xinjiang, αυξήθηκε στο υψηλό ενός έτους στα 17.700 γιουάν (2.454 δολάρια) ανά μετρικό τόνο την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της JC Intelligence με έδρα τη Σαγκάη. JCI-CTN-XINJN

Το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας προέτρεψε την Τρίτη τους βαμβακοπαραγωγούς του κορυφαίου παραγωγού στον κόσμο να ποτίζουν και να λιπάνουν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τις καυτές θερμοκρασίες που έπληξαν μεγάλες περιοχές καλλιέργειας κατά την κρίσιμη περίοδο ανθοφορίας. ($1 = 7,2128 κινεζικά γιουάν) (Αναφορά από τους Ningwei Qin και Dominique Patton· Επιμέλεια από Himani Sarkar)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις