«Επιδρομή» αγριόχοιρων στον κάμπο της Θήβας

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει σε καλλιέργειες στο Δήμο Τανάγρας και Θήβας αγέλες αγριόχοιρων. Οι φωτιές που πλήττουν τα γειτονικά όρη έχουν ως αποτέλεσμα, εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή, τα αγριογούρουνα να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου βρισκόταν και να μετακινηθούν για να σωθούν.

Όπως ανέφερε στο Agrocapital αγρότης από την περιοχή της Θήβας «ψυχανθή, κηπευτικά αλλά και κάποια δημητριακά, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν προλάβει να τα θερίσουν, έχουν καταστραφεί από την “επέλαση” των αγριόχοιρων». 

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν γίνει «στόχοι» του ανεξέλεγκτου πληθυσμού των αγριόχοιρων, με πολλές ομάδες κατοίκων και όχι μόνο, να έχουν ζητήσει να επιτραπεί ελεύθερα η θήρευσή τους, για να μπει ένας περιορισμός στην τεράστια αύξηση του πληθυσμού που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από σχεδόν μια δεκαετία που έχει εντοπιστεί το ζήτημα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να δώσει λύση, αφήνοντας έτσι τους αγρότες και τις καλλιέργειές τους, στο έλεος των αγριόχοιρων. 


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις