Μέχρι 31/7 σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο για τη «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγής»

Έως 31 Ιουλίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΑΑΤ το κείμενο με τις λεπτομέρειες εφαρμογής της παρέμβασης για τη «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγής».

Συγκεκριμένα, Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες Ομάδες Παραγωγών και Οργανώσεις Παραγωγών οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσημα μετά τη δημοσίευση του ν.4384/2016 όπως ισχύει κάθε φορά, έχουν αναγνωριστεί εντός πενταετίας και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής (2003/361/ΕΚ) με σκοπό σύμφωνο με το άρθρο 77 του Καν. 2021/2115.

Ο ελάχιστος αριθμός μελών είναι ο εξής:

α) Για τις Ομάδες Παραγωγών φυτικής κατεύθυνσης είναι 12 και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 100.000,00€. Το ανωτέρω όριο δεν ισχύει για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, για το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και για τις ορεινές περιοχές για τις οποίες τα ελάχιστα όρια διαμορφώνονται στο 50%.

β) Για τις Ομάδες Παραγωγών ζωικής κατεύθυνσης είναι 8 και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 100.000,00€. Το ανωτέρω όριο δεν ισχύει για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, για το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και για τις ορεινές περιοχές , για τις οποίες τα ελάχιστα όρια διαμορφώνονται σε πέντε (5) μέλη και 50.000,00€ ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής.

γ) Για τις Οργανώσεις Παραγωγών φυτικής κατεύθυνσης είναι 30 και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 300.000,00€. Το ανωτέρω όριο δεν ισχύει για τις βιολογικές Οργανώσεις Παραγωγών, για το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και για τις ορεινές περιοχές για τις οποίες τα ελάχιστα όρια διαμορφώνονται στο 50%.

δ) Για τις Οργανώσεις Παραγωγών ζωικής κατεύθυνσης είναι 20 και ελάχιστη αξία διακινούμενης παραγωγής 300.000,00€. Το ανωτέρω όριο δεν ισχύει για τις βιολογικές Οργανώσεις Παραγωγών, για το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και για τις ορεινές περιοχές για τις οποίες τα ελάχιστα όρια διαμορφώνονται στο 50%.

* Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της διαβούλευσης
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις