OLAF: Κατασχέθηκαν 353 λίτρα παράνομου εντομοκτόνου

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) υποστήριξε τις αρχές της κομητείας Tulcea στη Ρουμανία σε μια σημαντική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της διακίνησης τοξικών προϊόντων. 

Η επιχείρηση οδήγησε στην κατάσχεση 353 λίτρων εντομοκτόνου αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για διακίνηση τοξικών προϊόντων και παραβάσεις των κανονισμών περί εμπορικών σημάτων.

Η OLAF συνεργάστηκε στενά με την Αστυνομική Επιθεώρηση της κομητείας Tulcea για Έρευνες Οικονομικού Εγκλήματος, την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, την Εγκληματολογική Υπηρεσία και τους μαχητές της SAS. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης η OLAF παρείχε πολύτιμες πληροφορίες και συντόνισε τις δραστηριότητες, παρέχοντας τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή κατάσχεση.

Η παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων αποτελεί απειλή σε όλη την τροφική αλυσίδα, από τους αγρότες έως τους καταναλωτές, επειδή επιτρέπει σε επικίνδυνα προϊόντα να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά και, στη συνέχεια, αποτελούν πραγματική απειλή για τα εδάφη μας. 

Η OLAF, μαζί με τους εθνικούς και ευρωπαίους εταίρους της, δραστηριοποιείται σε διασυνοριακές επιχειρήσεις που οδηγούν σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον Ευρώπη. Η OLAF συνεισφέρει την τεχνογνωσία και τους πόρους της για να ενισχύσει την ικανότητα επιβολής και να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των εταίρων της.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις