Τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητα από το θερμικό στρες στα βοειδή

Το θερμικό στρες μειώνει την παραγωγικότητα και την επιτυχία της αναπαραγωγής στο βόειο κρέας και τα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή, αλλά ένας ειδικός στην υγεία των ζώων λέει ότι ένα προβιοτικό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον περιορισμό των απωλειών.

Ο Δρ Στιβ Λέρνερ με τον Χρ. Ο Hansen λέει στον Brownfield ότι η λειτουργία ενός προβιοτικού είναι να βελτιώνει την πέψη των θρεπτικών ουσιών από τις ζωοτροφές. «Και για να διατηρηθεί η επιφάνεια για απορρόφηση υγιή, ώστε τα ζώα να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή τους στο σώμα τους και στη συνέχεια να υποστηρίζουν ξανά τον φραγμό και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού», λέει. 

Λέει ότι η υγεία του εντέρου έχει σημασία για την παραγωγικότητα ενός ζώου, ειδικά σε περιόδους στρες. «Έχουν ακόμα αρκετά θρεπτικά συστατικά για να εξασφαλίσουν ένα λογικό ποσοστό κέρδους και λογική αναπαραγωγική επιτυχία», λέει. 

Εκτός από τη δυνατότητα μείωσης της πρόσληψης ξηρής ουσίας, τα βοοειδή εμφανίζουν σημάδια θερμικού στρες μέσω λαχανιασμού, σάλιου και αναπνοής με ανοιχτό στόμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις